Vioara Stradivarius, pe scena Filarmonicii Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antal Zalai cântă la o vioară Stradivarius
Antal Zalai cântă la o vioară Stradivarius

Joi seara, melomanii sunt aşteptaţi cu două surprize la Casa Sindicatelor din Piteşti: prezenţa pe scenă a unui laureat al festivalului "George Enescu" şi a uneia dintre celebrele viori Stradivarius.

Filarmonica Piteşti organizează joi seara, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic avându-l ca invitat pe unul dintre laureaţii din 2011 ai Festivalului "George Enescu", violonistul din Ungaria, Antal Zalai. 

Orchestra Filarmonicii Piteşti, dirijată de Cristian Lupeş, şi violonistul Antal Zalai, care cântă la o vioară Stradivarius, aduc în faţa publicului „Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră” de B. Bartok şi „Simfonia nr. 7” de L.v. Beethoven.

Conform unui comunicat emis de Filarmonica Piteşti, Antal Zalai este unul dintre cei mai interesanţi şi expresivi artişti de pe scena muzicală internaţională. Născut în 1981 la Budapesta, Antal a dovedit un talent muzical excepţional.  La 11 ani a interpretat „Concertul pentru vioară în La major” de Mozart, acompaniat de Franz Liszt Chamber Orchestra.

Cântă în mod frecvent cu orchestre din: Germania, Franţa, Anglia, Rusia, Ungaria, Mexic. În ciuda vârstei, repertoriul său concertistic depăşeşte 25 de lucrări de la Bach, Vivaldi la Nielsen, Haciaturian, Bartók şi Enescu.

Născut în martie 1976 într-o familie cu reale preocupări artistice, Cristian Lupeş absolvă, la Cluj, Universitatea  Babeş-Bolyai, şi la Bucureşti, Facultatea de Fizică. Tot în Capitală urmează, la UNMB, cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală şi pe cele de dirijat orchestră, la clasa prof. Cristian Brâncuşi. În timpul studiilor, s-a perfecţionat colaborând privat cu dirijorii Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Alexander Myrat şi Seiji Ozawa.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite