VIDEO Un inventator din Piteşti a pus bazele unui nou calendar care organizează altfel timpul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Rotariu este inventatorul Calendarului Rotarian. FOTO Laurenţiu Ionescu
George Rotariu este inventatorul Calendarului Rotarian. FOTO Laurenţiu Ionescu

George Rotariu, un scriitor şi inventator din Piteşti, spune că a pus bazele unui nou calendar, pe care l-a numit „Calendarul Rotarian“ şi l-a înregistrat la OSIM.

Deşi pare de neînţeles, noul calendar va avea săptămâna tot de 7 zile, vor fi 12 luni şi anul va avea tot 365 de zile. În fiecare trimestru, însă, două luni vor avea câte patru săptămâni, iar a treia lună va fi cu cinci săptămâni. Dacă facem un calcul, avem patru trimestre de câte 13 săptămâni fiecare, care însumează numai 364 de zile. Ziua în plus până la 365 de zile ar urma să fie adăugată la schimbarea dintre ani, cu un nume special, „Zian“  - ziua anului nou. O dată la patru ani, se adaugă încă o zi cu nume special, „Ziab“- ziua anului bisect. În acest fel, toate lunile şi toate trimestrele încep în ziua de luni. George Rotaru a inventat noul tip de calendar, pe care l-a botezat Calendarul Universal Perpetuu Sincronic Rotarian şi speră să înlocuiască vechiul calendar gregorian.

Cel care a conceput calendarul este de părere că evoluţia tehnologiei nu corespunde evoluţiei timpului în care se desfăşoară. „Dezvoltarea ştiinţei şi a tehnologiei la ora actuală, mijloacele şi instrumentele moderne ale tehnologiei nu mai pot să consoneze cu scurgerea timpului după vechiul calendar. Am plecat chiar de la aceste elemente esenţiale, având în vedere faptul că s-au constatat că sunt o serie întreagă de probleme care nu consonează, privind tehnologia în special“, ne-a precizat George Rotaru.

Dacă ne-am orienta după acest calendar, inventatorul acestuia ne asigură ca viaţa noastră se va schimba, nu într-un mod vizibil, dar evoluţia timpului în care trăim va fi corespunzătoare evoluţiei ciclice a cosmosului. „Am plecat şi de la faptul că ritmul biologic uman nu consonează cu vechiul calendar datorită faptului că nu există o armonie între mişcările universale ale corpurilor cereşti şi ale microcosmosului din interiorul corpului uman. Trebuie să întelegem că, atât timp cât organismul uman nu consonează cu macrocosmosul, permanent există un fel de şoc, invizibil, dar organismul uman il simte profund. De aceea şi speranţa de viaţă la om este cu mult mai redusă faţa de spenţa normală de viaţă.

George rotaru

Noi trăim numai trei părţi din viaţă ca urmare a şocului între cosmosului interiorului uman şi macrocosmosul din afară.După calendarul Gregorian, timpul este dizarmonic total, aritmic cu organismul uman, menţine viaţa la trei cicluri de vârstă respectiv la trei grupuri solare, adică 84 de ani.După calendarul Rotarian, timpul armonic în consonanţă cu organismul uman închide cercul vieţii la patru cicluri de vârstă, respectiv la patru grupuri solare.Omul trebuie să trăiască 112 ani. Dacă s-ar respecta aceste elemente stiinţifice în ceea ce priveşte relaţia microcosmosului uman cu macrocosmosul automat vom trăi mai mult“, a declarat pentru Adevarul.ro, George Rotaru

 Calendar recunoscut la nivel internaţional

Calendarul Rotarian este înregistrat la Oficiul de Standarde, Invenţii şi Mărci Bucureşti şi a fost înaintat spre cercetare şi Comisiei Internaţionale de Reformă a Calendarului de pe lângă Organizaţia  Naţiunilor Unite.Implementarea acestuia, la nivel internaţional, va fi totuşi una foarte costisitoare şi greu de realizat.

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite