Un mare producător de componente auto își face o nouă fabrică în România. Vor fi create peste 600 de locuri de muncă

0
Publicat:

Grupul spaniol Gestamp, ce deține 107 fabrici în lume, va construi o nouă fabrică în România, vizavi de actuala fabrică pe care o are în comuna argeșeană Dârmănești, la 20 de kilometri de Pitești.

Grupul spaniol Gestamp deține deja o fabrică la Dârmănești FOTO Gestamp
Grupul spaniol Gestamp deține deja o fabrică la Dârmănești FOTO Gestamp

Viitoarea fabrică de la Dârmănești, unde vor fi angajați 630 de oameni, va produce repere electrice pentru Dacia și Ford. Gestamp a cumpărat deja un teren de 5,5 hectare. Construcția fabricii începe în primăvara anului viitor, iar fabrica va fi funcțională din toamna lui 2023.

Grupul spaniol Gestamp s-a extins pe piața din România în 2017, prin achiziția unei fabrici amplasate în comuna Dârmănești. Fabrica are 308 angajați, iar acum cinci ani Gestamp a efectuat achiziția prin filiala sa turcească, Beyçelik Gestamp.

„Viitoarea fabrică ce va fi realizată la Dârmănești este o investiție extrem de bună și importantă pentru comunitate. În ceea ce privește impozitele, este vorba de un milion de lei anual, la care se adaugă impozitele pe salarii. Cei de la Beyçelik Gestamp au primit ofertă din Bulgaria pentru a deschide o nouă fabrică, bulgarii punându-le la dispoziție și concesionarea gratuită pentru 50 de ani a terenului. Însă directorul de aici al fabricii i-a refuzat pentru că a dorit să se extindă la Dârmănești, precizează Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești.

Salariu lunar mediu net de aproximativ 2.500 de lei

Acesta mai spune că la actuala fabrică de la Dărmănești au fost angajați 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale.

„Aș vrea să mai spun că la actuala fabrică de la Dârmănești au fost angajați 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale, ceea ce este un alt mare beneficiu pentru comunitate. Iar salariul lunar mediu net este de aproximativ 2.500 lei, ceea ce este foarte bine”, precizează Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești.

Fabrica de la Dârmănești, al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul Dacia, furnizează, la ora actuală, componente ștanțate de dimensiuni mici și medii, precum și ansamble. Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, fabrica din Dârmănești a avut în 2021 o cifră de afaceri netă de 281,2 milioane lei și un profit net de 14,4 milioane lei.

Cu o vechime de peste 20 de ani, Gestamp are, în prezent, 107 fabrici pe tot globul.

Înființat în 1997, grupul spaniol Gestamp are, la ora actuală, peste 40.000 de angajați în 24 de țări și a avut anul trecut un profit net global de 27 de milioane de euro.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite