Târg agricol filmat cu dronă la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drona cu care va fi filmat târgul este folosită şi în agricultură
Drona cu care va fi filmat târgul este folosită şi în agricultură

Joi 12 mai, de la ora 11, în parcarea Centrului Comercial Jupiter City din Piteşti se deschide Târgul de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO PITEŞTI, târg internaţional organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş. Este cel mai important eveniment dedicat agriculturii organizat vreodată în Argeş.

„Este un proiect cu o importanţă majoră pentru economia din Argeş. Sunt aproape 25.000 fermieri mici şi mari în judeţ. Vrem să le dăm posibilitatea să aibă aproape oferte de utilaje agricole, tehnică şi tehnologie, produse bancare şi tot ce este necesar dezvoltării agriculturii”, a declarat pentru Adevărul George Caval, preşedinte Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş.

La târg participă peste 50 de companii importante, iar la eveniment este aşteptat şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. La deschiderea Târgului AGRO PITEŞTI vor fi prezenţi oaspeţi de prim rang precum preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, directorul Camerei de Comerţ Britanico-Române-Charlie Crocker şi ambasadorii Cehiei, Chinei şi Irakului.

După cum ne-a declarat preşedintele George Caval, ”Târgul AGRO PITEŞTI este un altfel de târg, cu foarte multe elemente de noutate. Este şi un târg de promovare a produselor tradiţionale argeşene. Şi cum noi dorim să promovăm şi tinerii valoroşi, la târg vom avea şi un student, pe numele său Florescu Vlad, cu o seră inteligentă. Vom organiza şi o tombolă pentru toţi vizitatorii, premiul constând într-un porc viu oferit de Radic Star. Aş vrea să mai spun că târgul va fi filmat cu o dronă şi cu acest prilej va fi realizat un clip ce va fi prezentat pe YouTube. Tot la AGRO PITEŞTI vor fi prezentate şi drone pentru agricultură.” Drona ce va filma târgul este una specială care nu se limitează doar la filmări spectaculoase de la înălţime. Aparatul este dotat cu tehnologii ce permit măsurători precise ale suprafeţelor şi evidenţierea zonelor afectate, neproductive, fiind astfel utilă fermierilor. De altfel, marii fermieri ai României folosesc aşa ceva. Totodată, drona ar putea fi folosită şi pentru identificarea zonelor defrişate ilegal din păduri.

Mai trebuie spus că toţi vizitatorii la târg vor putea participa la o tombolă al cărei premiu constă într-un porc viu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite