Pompierii cară apă în localitățile lovite de secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din comuna Godeni sunt disperați. Nu a mai plouat de mai bine de o lună, iar fântânile și lacurile din comună au secat, în timp ce animalele suferă de sete. Culturile riscă și ele să fie în pericol din cauza precipitațiilor.

Cum de sus nu cade niciun strop de ploaie, locuitorii din comuna Godeni și-au pus speranța în pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș. Oamenii au solicitat ajutorul militarilor pentru a avea cu ce adăpa animalele.

Un echipaj de la Detașamentul de pompieri Câmpulung a fost trimis joi în comună cu o autospecială plină cu apă menajeră. Cele 18 tone de apă au fost deversate în bazinul comunal pentru ca animalele sătenilor să-și potolească setea.

Săptămâna trecută, pompierii au transportat apă locuitorilor din comuna Drăganu, după ce și aici fântânile au secat din cauza secetei.

Autoritățile ne asigură însă că avem o rezervă de apă suficientă pentru satisfacerea cerințelor.

Administrația Națională ”Apele Române” monitorizează zilnic situația lacurilor de acumulare și datorită măsurilor de exploatare convenite, atât la nivelul Apelor Române, cât și la nivelul Hidroelectrica, nivelurile în lacuri sunt menținute constante, în vederea asigurării unei rezerve de apă suficiente pentru o lungă perioadă de timp.

Ieri, în lacurile de acumulare din bazinul hidrografic Argeş Vedea exista un volum de 460 mld mc de apă, iar gradul mediu este de 62%.

“Administrația Națională ”Apele Române” asigură populația și utilizatorii de apă că, la această oră, în toate secțiunile de control, debitele sunt suficiente pentru asigurarea cerințelor de apă pentru toate folosințele, atât pentru populație, cât și pentru industrie. În conformitate cu prognozele hidrologice, în perioada imediat următoare, nu sunt estimate restricții pentru sistemele de alimentare cu apă în regim centralizat”, se precizează într-un comunicat de presă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite