OMV Petrom demolează Rafinăria de la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Bradu susţine că OMV Petrom a făcut solicitare pentru o autorizaţie de demolare a Rafinăriei, iar autorităţile locale au la dispoziţie o lună de zile să formuleze un răspuns.

Primarul comunei Bradu, teritoriu pe care se află platformă petrochimică Arpechim, susţine că a primit o cerere de autorizaţie din partea OMV Petrom, pentru a fi demolată Rafinăria.

Citiţi şi: Oamenii care au trăit istoria Arpechim

“Avem la dispoziţie o lună să dăm un răspuns. O să supun comisiei de buget-finanţe, să vedem ce se va decide. Nu avem cum să tergiversăm, este dreptul acestei societăţi cu capital majoritar privat să ia această decizie. Noi multe pârghii nu avem”, a spus Florin Frătică, primar Bradu. Decizia de desfiinţare vine la mai bine de un an după ce Petrom a scos rafinăria la vânzare, dar niciun cumpărător nu s-a arătat interesat de ea.

“Ei au în plan demult s-o demoleze, iar acum nu fac altceva decât să strângă autorizaţii, de mediu, de la primărie, şi tot ce mai e nevoie. Nu mai e nicio şansă pentru Rafinărie”, spune Ionel Popescu, liderul sindicatului “Rafinorul”, din cadrul Arpechim.


PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite