Învăţătorul din Argeş suspectat că racola fete şi băieţi pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei, reţinut de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Învăţătorul din Argeş suspectat că racola fete şi băieţi pe care îi ducea la locuinţa sa pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei şi pe care îi filma a fost reţinut de DIICOT, alături de alţi doi doi suspecţi - o fată de 17 ani care le găsea fetelor clienţi şi un bărbat de 50 de ani care mergea la adolescente ştiind că acestea sunt minore.

Procurorii DIICOT l-au reţinut, în urma audierilor, pe învăţătorul Ion Popescu, suspectat că exploata sexual eleve de liceu pe care le obliga să se prostitueze în apartamente închiriate din municipiul Câmpulung, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Alături de învăţător au fost reţinuţi un bărbat de 50 de ani din comuna Bascov, care mergea frecvent la Câmpulung pentru a avea relaţii cu fetele exploatate, deşi ştia că acestea sunt minore, dar şi o tânără de 17 ani, acuzată că le găsea adolescentelor clienţi.

Cei trei vor fi prezentaţi, vineri, Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Cel de-al patrulea suspect din dosar, un bărbat de 70 de ani despre care procurorii spun că a avut relaţii sexuale cu minorele şi că a pus la dispoziţia uneia dintre acestea apartamentul său pentru practicarea prostituţiei, este cercetat sub control judiciar, au precizat sursele citate.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti şi ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Piteşti au făcut, joi, trei percheziţii în municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, la mai multe persoane suspectate de trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor şi folosirea pornografiei infantile.

Din anul 2015 şi până în prezent, patru suspecţi, unul dintre aceştia fiind cadru didactic la o şcoală generală din comuna Poienarii de Muscel, au racolat 20 de fete cu vârste sub 18 ani, pe care le-au  adăpostit şi exploatat sexual atât în locuinţe închiriate cât şi în locuinţele suspecţilor din Câmpulung. 

Suspecţii au vârste cuprinse între 17 şi 70 de ani.

Învăţătorul Ion Popescu de la o şcoală generală din comuna argeşeană Poienarii de Muscel este suspectat că racola fete şi băieţi cărora le oferea mici cadouri sau facilităţi şi pe care îi ducea în locuinţa sa din municipiul Câmpulung, unde întreţinea relaţii sexuale cu adolescenţii şi îi filma. Ulterior, cadrul didactic îşi şantaja victimele pentru ca acestea să revină la el, arată procurorii.

”Din actele de urmărire penală efectuate în cauza reunită a rezultat săvârşirea de către Popescu Ion a infracţiunilor de act sexual cu minor şi folosirea prostituţiei infantile, constând în aceea că acesta ademenea în apartamentul său din municipiul Câmpulung eleve minore în scopul de a întreţine cu acestea raporturi sexuale, printre minore aflându-se patru martore şi persoana vătămată minoră. (…) Numitul Popescu Ion racola minori (fete şi băieţi) prin oferirea de mici cadouri sau alte facilităţi, cu scopul de a întreţine relaţii sexuale cu aceştia. De asemenea, potrivit sesizării, acesta, filma partidele sexuale, pe care ulterior le posta pe diverse site-uri, în scopul şantajării persoanelor vătămate în cazul în care acestea refuzau să vină la domiciliul său”, se arată în documente ale procurorilor DIICOT.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite