Introducerea unei taxe la intrarea pe Transfăgărăşan ar putea fi soluţia pentru menţinerea acestuia deschis şi iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfăgărăşan Foto: Adevărul
Transfăgărăşan Foto: Adevărul

Modernizarea Transfăgărăşanului este unul dintre capitolele planului de modernizare a infrastructurii din Argeş, pe lângă mult-disputata autostradă Piteşti-Sibiu. Din păcate însă n-au fost identificate surse sigure de finanţare pentru cel mai spectaculos drum al României.


Se ia însă în calcul introducerea unei taxe de intrare, de 10 lei, pe Transfăgărăşan, potrivit declaraţiilor făcute joi, la Piteşti, de ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Banii ar putea ajuta la realizarea acestui obiectv şi, mai ales, la  creşterea posibilităţilor de întreţinere a acestuia, inclusiv pe timpul iernii, astfel încât să poată fi practicabil tot anul.

Lucrări amânate

Pe de altă parte, oficiali ai CNADNR au anunţat că o parte dintre lucrările de amploare programate să se desfăşoare în vara acestui an pe partea dinspre Sibiu a Transfăgărăşanului şi menite să menţină drumul deschis mai multe luni pe an au fost amânate pentru anul viitor, din lipsa autorizaţiei de construcţie.

Este vorba despre intervenţiile anunţate de fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, în luna mai, gândite să ţină acest drum deschis mai multe luni pe an.

Explicaţia  CNADNR este că a existat o autorizaţie de construcţie, dar nu şi banii necesari, astfel încât, până când a fost alocată suma pentru lucrări, a expirat autorizaţia de construcţie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite