Incendiul de la Cetatea Poenari a reizbucnit într-o zonă inaccesibilă pompierilor. Traficul pe Transfăgărăşan a fost blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de vegetaţie uscată a reizbucnit marţi, 1 mai, la Arefu-Argeş, lângă Cetatea Poenari. Mai multe echipaje ale ISU Argeş au sosit în zonă, iar Jandarmeria şi Poliţia au fost anunţate pentru a interveni dacă situaţia o impune. Incendiul a reizbucnit într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie.

La Arefu - Argeş, unde vegetaţia uscată a ars timp de trei zile între 22 şi 24 aprilie, lângă Cetatea Poenari, au fost executate săptămâna trecută nu mai puţin de 49 de misiuni de stingere cu ajutorul elicopterelor dotate cu dispozitive Bumbi Bucket. 14 hectare de vegetaţie au fost afectate.

Incendiul care a reizbucnit riscă să se propage peste mai multe hectare de pădure aflate la câteva sute de metri de cetatea Poenari. ”Astăzi, printr-un apel la 112, am fost sesizaţi de faptul că o nouă fumegaţie se observă în zona Cetăţii Poenari din localitatea Arefu. La faţa locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Curtea de Argeş şi ofiţerul de serviciu pe inspectorat, care au constatat faptul că există o fumegaţie pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie, aceeaşi care se manifesta şi săptămâna trecută. Au fost anunţate Primăria Arefu, Ocoalele Silvice, IJJ şi IPJ, care alături de pompieri să execute monitorizarea zonei şi să intervină dacă situaţia o impune. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost deplasate la faţa locului o autospecială de stingere şi autoscara mecanică. Având în vedere numărul mare de turişti aflaţi în zonă în aceste zile, recomandăm să se manifeste prudenţă, să se evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să respecte indicaţiile autorităţilor”, a declarat pentru Adevărul Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeş.

Traficul pe Transfăgărăşan a fost şi el blocat din cauza incendiului reizbucnit. ”Pe DN7C-Transfăgărăşan, în zona km 58, traficul a fost blocat pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină”, spune Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite