FOTO Trafic deviat la Podul Viilor. Străzile Costache Negri şi Depozitelor, alternativele de compromis până pe 10 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Viilor

De trei zile, circulaţia autovehiculelor în zona Podul Viilor, unde se lucrează la construirea mega-pasajului rutier aerian este deviată. Haosul e însă departe a fi rezolvat fiindcă autorităţile locale nu par să fi învăţat nimic din experienţa de anul trecut când, în aceeaşi zonă, aveam acelaşi balamuc, din cauza lucrărilor la podul de peste Argeş. Se lucrează doar ziua, iar adevăratele soluţii pentru descongestionarea traficului sunt ignorate.

La fel ca şi anul trecut, vara aceasta, nervii şoferilor care trec prin zona Podul Viilor sunt puşi la grea încercare. Atunci, din cauza lucrărilor de reabilitare a celor două poduri, peste Argeş şi Râul Doamnei. Acum, ca urmare a lucrărilor la pasajul aerian Podul Viilor.

Şi vara aceasta, ca şi vara trecută, se lucrează în acelaşi ritm. De melc. Doar ziua, după un program uşor, de vară, nicicum ca-n ţările civilizate, unde pentru urgentarea lucrărilor şi reducerea disconfortului, cea mai mare parte a lucrărilor se efectuează pe timp de noapte.

Două soluţii, fără efecte prea vizibile, vin să dea iluzia că se caută soluţii pentru rezolvarea haosului, cauza de proastă organizare a lucrărilor: o deviere a traficului pe strada Costache Negri, cu restricţionarea circulaţiei pe Gheorghe Şincai, de la intersecţia cu strada Râurilor până la intersecţia cu strada Calea Bucureşti (accesul din strada Mihai Eminescu şi strada Crinului pe strada Gheorghe Şincai este şi el restricţionat). Pe lângă această deviere a mai fost pusă în practică una: pe strada Depozitelor, cu restricţionarea circulaţiei autovehiculelor pe banda 1 în direcţia de mers spre podul peste râul Argeş – CNCD. 

Drumul Sticlelor, una dintre soluţiile care ar fi redus consistent din balamuc nu este gata, deşi autorităţile de la Ştefăneşti au asfaltat jumătate din carosabil. Cele din Piteşti nu au mişcat un deget, deşi experienţa de anul trecut, din aceeaşi zonă Podul Viilor ar fi trebuit să facă din această stradă o prioritate înainte de începerea lucrărilor la pasajul Podul Viilor.

Un proiect de peste 40 de milioane de lei

Pasajul rutier Podul Viilor va asigura continuitate între strada Depozitelor şi strada Costache Negri. Construcţia va fi realizată în paralel cu podul de cale ferată, si va avea o lungine de 53 m, lăţime de 10,20 m, două deschideri de 24 m şi rampe de acces dinspre străzile Costache Negri şi Depozitelor.  

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni de la semnarea contractului de finanţare (februarie 2013). Valoarea totală a proiectului este de 40.8 milioane lei inclusiv TVA, din care: valoarea totală eligibilă este de 32, 6 milioane lei.

                                    

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii urbane din municipiul Piteşti, prin creşterea accesibilităţii, îmbunătăţirea transportului public şi asigurarea condiţiilor bune de trafic.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite