EMOȚIONANT Deținuții înregistrează povești pentru copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Dina, unul dintre tăticii "povestitori"
Emil Dina, unul dintre tăticii "povestitori"

Crăciunul ar trebui să fie o sărbătoare a bucuriei, în care toată familia se reunește pentru a petrece împreună. Nu toate familiile se reîntregesc însă de Crăciun. Chiar dacă deținuții vor petrece Crăciunul departe de copiii lor, le vor putea face un cadou inedit micuților.

Părinții privați de libertate vor putea fi alături de copii lor și le vor spune povești de Crăciun micuților prin intermediul unui CD înregistrat cu vocea lor.

Administrația Națională a Penitenciarelor, în colaborare cu Societatea Română de Radio a iniţiat  un proiect  educaţional, denumit „Poveste de Crăciun”, la care au participat și deținuți de la Penitenciarul Colibaşi. 27 de persoane de aici au înregistrat audio povești pentru copiii lor, urmând ca CD să fie expediate, prin poștă, familiilor sau înmânate personal, în cadrul vizitelor la penitenciar, până pe 31 decembrie.

Deținuții au participat chiar și la un concurs, în urma căruia vor fi desemnate cea mai emoţionantă poveste şi cel mai bun povestitor, cele mai bune înregistrări urmând a fi difuzate pe posturile locale de radio. 

 Cele 27 de persoane private de libertate care au participat la program, dintre care 8 femei, au fost selecţionate din rândul celor care au copii cu vârste de până la 14 ani și care nu menţin o legătură constantă.

Echipa care s-a ocupat de realizarea activităţilor a fost formată din educatorii secţiilor de deţinere, asistent social şi psiholog. Astfel dorim nu doar să creăm o legătură  emoţionantă, dar şi să facilităm posibilitatea părinţilor aflaţi în detenţie de a oferi un cadou deosebit copiilor care îşi petrec Crăciunul departe de aceştia”, a declarat inspector principal Raluca Dinișor, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibași.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite