Doi argeşeni muşcaţi de căpuşe au fost diagnosticaţi cu boala Lyme. Alţi patru, suspecţi de aceeaşi boală, aşteaptă rezultatele analizelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boala Lyme, este cea mai comună infecţie a cărui agent etiologic se transmite prin intermediul căpuşelor.
Boala Lyme, este cea mai comună infecţie a cărui agent etiologic se transmite prin intermediul căpuşelor.

Două persoane au fost diagnosticate cu Boala Lyme, cea mai comună infecţie a cărui agent etiologic se transmite prin intermediul căpuşelor. Pentru alţi patru argeşeni se aşteaptă rezultatele analizelor trimise la Institutul Matei Balş, din Bucureşti.

Cei doi argeşeni diagnosticaţi deja cu această boală sunt o femeie în vârstă de 70 de ani şi un bărbat de 44 de ani, ambii din Piteşti. Femeia este internată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, iar bărbatul, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Alte patru persoane muşcate de căpuşe aşteaptă de la Bucureşti rezultatele analizelor de laborator. Este vorba despre o femeie de 45 de ani, din Piteşti, un bărbat, de 26 de ani, din comuna Ungheni şi o adolescentă de 17 ani, din Piteşti, care sunt internaţi la Secţia Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean Argeş,  şi de un bărbat de 62 de ani, din Tigveni, internat la Institutul Matei Balş din capitală. 

Pacienţii nu prezintă complicaţii, sunt într-o stare bună şi se află sub tratament cu antibiotice, potrivit DSP Argeş.

Nu orice muşcătură de căpuşă este echivalentă cu îmbolnăvirea

Boala Lyme este o afecţiune infecţioasă contactată prin muşcătura căpuşelor infectate cu bacterie Borrelia Burgdorferi. Nu orice muşcătură de căpuşă înseamnă însă automat îmbolnăvirea, spun medicii.Cele mai multe persoane muşcate de căpuşe nu fac boala Lyme. 

Prima măsură ce trebuie luată după muşcătură este îndepărtarea insectei din piele, pentru că riscul de a contacta boala de la o capuşă purtătoare a bacteriei amintite creşte pe măsură ce trece mai mult timp de la momentul muşcăturii. 

Boala Lyme dă primele simptome la câteva zile după infectare. În primă fază de observă o erupţie roşie şi circulară, însoţită de simptome confundabile cu cele ale gripei: lipsa de energie, dureri de cap, dureri musculare şi articulare. La aceste semen trebuie să mergeţi urgent la medic.

Boala este tratabilă cu antibiotic, iar răspunsul este foarte bun, în special atunci când infecţia este diagnosticată precoce. Dacă boala junge în faze avansate, este nevoie de tratament pe termen mai îndelungat, spun specialiştii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite