A început sezonul căpuşelor. Peste 200 de persoane au ajuns deja la spital. 32 de persoane sunt suspecte că au contactat boala Lyme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muşcătura de căpuşă poate duce la boli grave. FOTOArhivă.
Muşcătura de căpuşă poate duce la boli grave. FOTOArhivă.

Deşi pare o insectă inofensivă, muşcătura de căpuşă poate duce la o boală gravă, chiar mortală dacă nu este tratată. Dacă aţi fost muşcaţi de căpuşe mergeţi imediat la medic.

Peste 200 de braşoveni au ajuns în ultima lună la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe. 160 de persoane au mers direct la Unitatea de Primire Urgenţe de la Judeţean, iar alţi 64 s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase. 32 de persoane sunt suspectate că au contactat boala Lyme şi li s-au recomandat teste de sânge pentru confirmarea diagnosticului. 

În cazul în care mergeţi la pădure trebuie să purtaţi haine deschise la culoare, să nu vă aşezaţi pe iarbă, iar când ajungaţi acasă să verificaţi dacă nu cumva aţi fost muşcaţi de căpuşe.

Medicii le recomandă cu fermitate braşovenilor care au fost înţepaţi de căpuşe să îşi facă imediat analizele medicale. Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos.

Primul semn al infecţiei este de obicei o urticarie circulară care apare în 1-2 săptămâni de la înţepătură, dar poate apărea şi la 30 de zile după muşcătura căpuşei. Boala Lyme nu se transmite de la o persoană la alta, dar poate fi fatală dacă nu este tratată.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite