Distracţie pe pârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend puteţi schia în voie pe cele două pârtii din Argeş. Zăpada căzută în ultimele zile s-a aşternut în strat suficient de gros pentru ca împătimiţii sporturilor de iarnă să se distreze în voie.




„Pârtieeeee!” va răsuna în acest sfârşit de săptămână pe dealurile din judeţul Argeş. Zăpada căzută în ultimele zile a fost un motiv de bucurie pentru iubitorii de sporturi de iarnă. Aceştia au ocazia să se distreze în acest sfârşit de săptămână fără o cheltuială prea mare şi vor fi scutiţi şi de aglomeraţia de care au avut parte până acum pe DN 1, până în staţiunile de pe Valea Prahovei. Stratul de zăpadă permite acum practicarea sporturilor de iarnă şi în judeţul nostru, aşa că argeşenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Buşteni, Sinaia ori Predeal ca să se distreze.
 
La nici 10 kilometri de oraş, în comuna Băbana, se află o pârtie de schi. Aceasta are o altitudine de aproximativ 300 de metri şi o lungime de 400 de metri, întinzându.se pe o suprafaţă de cinci hectare. A fost inaugurată în 2003, iar în 2006 a fost modernizată. 

Schi la nocturnă
Pârtia este dotată cu teleschi, instalaţie de nocturnă, un stand de unde participanţii vor putea închiria echipamente şi un bar unde se pot încălzi la o ciocolată caldă sau un ceai.

Pârtia de la Băbana va fi deschisă din această după-amiază, în funcţie de numărul celor care doresc să schieze sau să se dea cu sania aici. Distracţia va continua şi noaptea, pârtia fiind luminată. Schiorii se pot bucura de zăpadă până duminică.

“Pârtia va fi deschisă, în funcţie de cererea publicului, din această după-amiază până duminică. Nocturna va funcţiona şi toată noaptea dacă va fi nevoie”, a declarat Bebe Toma, administratorul pârtiei de la Băbana.

Şi pârtia de la Măţău se deschide în weekend
Cea de-a doua pantă acoperită cu zăpadă pe care argeşenii pot schia sau se pot da cu sania ori cu snowboardul este în nordul judeţului, pe dealul Măţău, în comuna Mioarele. Pârtia va fi deschisă de sâmbătă până duminică şi va funcţiona între orele 10.30 şi 17.30. Pârtia este dotată cu teleschi. Pentru trei urcări schiorii vor plăti 10 lei şi pentru 10 urcări – 30 de lei.

“Vineri, pârtia va fi deschisă în funcţie de solicitări, iar sâmbătă se va deschide în mod oficial şi va funcţiona până duminică seara. Turiştii vor avea la dispoziţie şi un bar cu vin fiert şi ceai cald să se încălzească”, a spus Dorin Mirea, administratorul pârtiei.

Deşi pârtia este dotată cu tunuri de zăpadă, administratorul a declarat că nu este nevoie ca acestea să fie puse în funcţiune deoarece stratul de zăpadă este suficient de mare pentru a schia sau pentru săniuş.


Cei care nu ştiu să schieze pot oricând să se distreze la o bătaie cu bulgări de zăpadă sau să se dea cu sania ori cu celofanul. Meteorologii anunţă că vremea va fi numai bună de schiat. Ninsoarea se va opri de mâine, iar temperaturile vor oscila între -1 şi -6 grade Celsius.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite