Deţinuţii şi-au donat norma de hrană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gest frumos făcut de deţinuţii de la Penitenciarul Colibaşi a demonstrat că aceştia au intrat în spiritual Paştelui şi au devenit mai generoşi.

Treizeci şi una de personae incarcerate aici au renunţat de bunăvoie la norma zilnică de hrană pentru a face o bucărie persoanelor nevoiaşe din satul Colibaşi.

Douăzeci de deţinuţi, 13 în regim deschis şi şapte minori au participat la Denia celor 12 Evanghelii din Joia Mare, oficiată de preotul Gheorghe Pufu, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din  satul Colibaşi.

“La finalul ceremoniei religioase, persoanele condamnate  au oferit  mai multor familii din localitate pachete cu alimente  din norma de hrană zilnică  a 31 de persoane private de libertate, care  au fost de acord cu donarea raţiei lor, în vederea susţinerii persoanelor nevoiaşe din comunitate”, a declarat inspector principal Raluca Dinişor, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi.

La rândul lor, deţiuţii au primit colivă şi cozonac de la sătenii veniţi la biserică pentru pomenirea morţilor. Iniţiativa deţinuţilor a fost apreciată ca un gest creştinesc pentru semenii aflaţi în dificultate, iar în predica sa, de la sfârşitul slujbei, preotul a subliniat importanţa şi  semnificaţia sărbătorii Învierii Domnului şi pildele biblice, pe care  trebuie să le înţelegem şi să le urmăm pe tot parcursul anului.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite