Cum îţi protejezi pielea de frig. O reţetă de ulei hidratant ce poate fi preparată acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Îngrijirea pielii în sezonul rece necesită o protejare atentă pentru că tendinţa de uscare şi crăpare e mult mai mare când vorbim de temperaturi extreme. Hidratarea este esenţială pentru a nu ieşi din iarnă cu riduri suplimentare.

Frigul determină închiderea porilor şi afectează circulaţia sanguină. Sângele ajunge mai greu la extremităţi pentru că organismul are, în primul rând, nevoie să-şi menţină temperatura. Organele interne sunt prioritare, iar de cele externe e bine să ne ocupăm noi ceva mai mult.

Pielea are nevoie de o atenţie aparte atunci când este expusă la temperaturi joase. Regula de bază este că nu trebuie neglijată hidratarea. 

Folosirea unor preparate cosmetice pe bază de uleiuri vegetale şi tincturi care stimulează producţia de colagen şi elastină, conferă elasticitate ţesuturilor, întreţin şi accelerează regenerarea lor şi revitalizează epiderma chiar şi într-un mediu uscat şi foarte rece, previne ridurile, inevitabile în cazul unei expuneri neprotejate la condiţii aspre de mediu.

Reţeta cosmetică pe care o poţi prepara foarte simplu

Dacă n-aţi găsit produsul potrivit pentru îngrijirea pielii în sezonul rece, puteţi încerca o reţetă homemade pe bază de hamei, o plantă cunoscută mai ales pentru indicaţiile sale în tratamentul insomniilor, tulburãrilor gastrice de naturã nervoasã, despre care puţină lume ştie că are şi proprietăţi cosmetice. 

"Uleiul de hamei se foloseşte pentru întreţinerea şi înfrumuseţarea pielii, inclusiv a tenului, mai ales iarna. Se utilizează o dată pe zi, seara, după baie. Se poate folosi peste tot, dar pe rând, adică nu pe toată pielea odată, pentru că aceasta trebuie să respire. Efectul utilizării: pielea este mai catifeleată şi işi pastrează tonusul, în ciuda temperaturilor negative", explică, pentru "Adevărul", Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesănătate.ro.

Pentru preparare, avem nevoie de cca 50 de grame de pulbere de hamei - pe care o putem cumpăra din farmaciile naturiste sau o putem obţine singuri prin râşnirea florilor de hamei uscate - peste care turnăm 250 ml de ulei de măsline (sau de ulei de floarea-soarelui). Amestecul se pune la macerat timp de 14 zile, într-un vas de sticlă închis ermetic. La final se filtrează şi se depozitează într-o sticlă închisă la culoare. 

Vă mai recomandăm şi: 

Cazul bebeluşului mort după botez, în presa internaţională. BBC vorbeşte despre un posibil conflict în BOR

Bombă cu ceas la Câmpulung Muscel. Primăriţa Lasconi: Am devenit groapa de gunoi a României VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite