Crimă urmată de sinucidere, la Piteşti: un poliţist şi copilul său de 3 ani, găsiţi împuşcaţi în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş a fost găsit mort în casă, alături de copilul său de 3 ani. Potrivit unor surse judiciare, aceştia au fost împuşcaţi. Apelul la 112 a fost făcut de soţia bărbatului, şi ea poliţist. Prima pistă, spun surse apropiate anchetei, este că bărbatul şi-ar fi ucis fiul, apoi s-ar fi împuşcat şi el. Deocamdată este vorba doar despre o ipoteză.

UPDATE: Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan, în locuinţa poliţistului au fost găsite mai multe bilete de adio.

UPDATE: Ambele crime au fost comise cu pistolul din dotare al poliţistului

Marius Franţescu era ofiţer de poliţie la BCCO Piteşti şi, potrivit IPJ Argeş, nu a prezentat probleme la testarea psihologică periodică.

Bărbatul divorţase, săptămâna aceasta, la notariat. Sămbătă dimineaţă, aşa cum conveniseră, fosta soţie i-a adus bărbatului copilul, în vârstă de trei ani şi şase luni, iar la prânz, a venit să-l ia înapoi. 

Marius Franţescu nu a răspuns însă la uşă şi nici la telefonul pe care femeia îl auzea sunând în interior, motiv pentru care a apelat serviciul 112. Echipajul de intervenţie i-a găsit pe cei doi împuşcaţi în cap. Surse apropiate anchetei spun că prima pistă a anchetatorilor e legată de posibilitatea ca poliţistul să îşi fi împuşcat fiul, apoi să se fi sinucis.

Atăt crima, cât şi posibilul suicid, au fost comise cu arma din dotare, pe care ofiţerul avea dreptul să o ia acasă. „Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş”, a declarat, pentru Adevărul, inspectorul principal de poliţie, Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Ştirea iniţială:

Soţia bărbatului, angajată în cadrul Serviciului Economic din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, a fost cea care a sunat la 112, solicitând deblocarea uşii apartamentului din Piteşti în care se aflau soţul şi copilul său, în vârstă de 3 ani, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Echipajele ISU i-au găsit pe cei doi inconştienţi, iar la scurt timp a fost declarat decesul.

Potrivit aceloraşi surse, ambii ar fi fost împuşcaţi.

Bărbatul găsit mort alături de copil era şi el poliţişt la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi lucra în Poliţie din anul 2011. El fusese supus ultima dată testării psihologice în cursul acestui an, trecând fără probleme evaluarea. 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite