Crăciun de gheață la 2000 de metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiștii au venit la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a doua zi de Crăciun
Turiștii au venit la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a doua zi de Crăciun

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac s-a deschis de Crăciun, iar primii turiști care s-au cazat aici sunt din Anglia. De dimineața până seara, douăzeci de muncitori au lucrat de zor la ridicarea celui de-al șaptelea hotel de gheață, unicul proiect de acest fel din Europa de Sud – Est.

Petrecere tematică de sărbători și distracție pe cinste în vârful munților Făgăraș, la Bâlea Lac. Cel de-al șaptele Hotel de Gheață a fost inaugurat în seara de Crăciun cu colinde tradiționale.

De dimineața până seara, douăzeci de muncitori au lucrat de zor la ridicarea celui de-al șaptelea hotel de gheață, unicul proiect de acest fel din Europa de Sud – Est.

Materia primă a fost luată chiar de la fața locului: blocurile de gheață au fost “decupate” din apa înghețată a Lacului Bâlea, iar zăpada și apa provin din apropierea hotelului, din Munții Făgăraș.

Construcția a prin încetul cu încetul formă, iar după trei săptămâni de muncă și emoții că vremea va fi prea caldă pentru ca hotelul să reziste, iată că în cele din urmă temperaturile de afară au scăzut, iar Hotelul de Gheață a fost inaugurat în ziua de Crăciun.

Construcția a demarat la începutul lunii decembrie și au fost folosite peste  2000 de blocuri de gheață, cu lungimea de un metru, lățimea de 40 de centimetri și o greutate de câteva zeci de kilograme.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Click pe poze pentru a vedea galeria foto cu Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

“Mai sunt camere libere, până acum este pe jumătate închiriat de turiști străini, din Anglia. Majoritatea turiștilor care vin la Hotel of Ice sunt fin Anglia și România, dar am avut persoane și din Germania, Canada, SUA, Italia, Franța etc. Camera dublă poate fi închiriată cu 300 de lei pe noapte, iar pentru o persoană cazarea costă 150 de lei”, ne-a declarat Adelina Grigoroiu, director de marketing al hotelului. Cei care petrec Crăciunul sau Revelion aici mai scot din buzunar încă 250 de lei pentru meniu.
 
Zidurile au fost ridicate cu ajutorul unor cofraje din lemn, iar ca mortar, pentru îmbinarea “cărămizilor” de gheață, a fost folosit un amestec din zăpadă, gheață și apă. Tema de anul acesta a hotelului este “Ice Sounds” (n.r. Muzica Gheții).

Construcția cuprinde 10 camere,fiecare amenajate după un anumit instrument muzical, un hol central de dimensiuni mari, unde a fost amenajat un restaurant și un bar. Băuturile şi mâncărurile speciale vor fi servite în pahare de gheaţă şi pe platouri de gheaţă. La intrarea în hotel este și un spațiu de primire a turiștilor.

 “Fiecare cameră este numită după un gen muzical, iar decorul întregului hotel are la bază elemente muzicale (note muzicale, diferite instrumente muzicale- chitară, pian, vioară, harpă, saxofon), dj desk, căşti, microfon etc., toate acestea urmând a fi sculptate în gheaţă. Vom organiza şi weekenduri tematice, cum ar fi jazz weekend, rock weekend, clubbing weekend, oldies şi aşa mai departe, la care vom aduce DJ cunoscuţi şi formaţii care să întreţină atmosfera", explică Adelina Grigoroiu.

Nu uitați să puneți în bagaje cele mai groase haine, căciuli, mănuși și un fular pentru că veți dormi pe un pat de gheață, acoperit cu saltea, pături și blănuri de animale.

Igluuri, ca la Polul Nord

O altă surpriză pentru turiștii care ajung în această iarnă la Bâlea Lac o vor constitui cele patru iglu-uri care vor fi construite în apropierea Hotelului de Gheață. Cele patru construcții sunt legate între ele, unul servind drept recepție, iar celelalte vor fi folosite pentru cazarea turiștilor. Temperatura din iglu și din camerele de hotel variază între  -2 și +2 grade Celsius.

În luna ianuarie va fi construită și o biserică din gheață, dar și Winter Park-ul. Deja două cupluri de englezi şi-au făcut rezervate aici pentru a-şi oficia cununia religioasă într-un mod cu totul şi cu totul deosebit. Un tubbing pe zăpadă, în lungime de 25 de metri, va fi şi el funcţional aici. Hotelul de Gheaţă va fi deschis până în aprilie 2012, iar accesul în zonă se va face numai cu telecabina, de la Bâlea Lac.

Hotelul, în presa străină


Vestea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac s-a dus până în Anglia. Jurnaliștii de la postul de televiziune BBC i-au făcut o vizită și spun că “deși poți dormi într-un fel de mobilă făcută din gheață, nu este tocmai confortabil. Temperatura din interior nu este niciodată mai ridicată de 2 grade Celsius și se pare că trebuie să mergi la culcare cu geaca pe tine. De fapt nu arată prea rău. Cred că aș prefera o pătură electric, dar atunci s-ar putea topi patul, nu-i așa?”, se întreabă jurnalista care a realizat reportajul.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite