Amenzi de 40 000 lei, aplicate în Argeş, într-o săptămână, hoţilor de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă Poliţia Română
Foto Arhivă Poliţia Română

În perioada 13-19 ianuarie, poliţiştii argeşeni au depistat 22 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 66 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice, cu autoutilitare sau atelaje, fără documente legale.


Oamenii legii au aplicat 23 de sancţiuni în valoare de peste 40 000 lei şi au confiscat 15 metri cubi de material lemnos de diverse esenţe.

Cantitatea a fost predată ocoalelor silvice competente.

Potrivit IPJ Argeş, unul dintre cei depistaţi, un bărbat de 51 de ani, din comuna Brăduleţ, transporta ilegal, cu o autoutilitară şase metri de material lemnos, pe raza localităţii.

Bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Muşăteşti. De asemenea, poliţiştii argeşeni şi specialiştii din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti au efectuat un control, în Ţiţeşti, la punctul de lucru al unei societăţi care prelucrează şi comercializează material lemnos. În urma verificărilor, s-a constatat deţinerea, fără documente de provenienţă, a unei cantităţi de aproximativ 10 metri cubi material lemnos. 

Amenda aplicată în acest caz a fost de 5.000 de lei.

"Conform Legii 171/2010, a fost dispusă confiscarea valorică a materialului lemnos deţinut fără respectarea normelor legale, în valoare de peste 6000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite