Vrăjitor la 17 ani, pe Tik Tok. Suma uriașă plătită de o fată pentru un „ritual de împăcare” cu fostul iubit
0Un tânăr de 17 ani (la data comiterii faptei), din județul Neamț, a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice pentru o perioadă de cinci luni într-un dosar de șantaj și înșelăciune.

Adolescentul, care prezenta pe Tik Tok ritualuri oculte, i-a promis unei fete că o va ajuta să își recucerească fostul iubit. Potrivit anchetatorilor, totul a început în momentul în care fata l-a găsit pe rețeaua de socializare pe tânărul care promitea că „rezolvă probleme în relații de dragoste prin practicarea de ritualuri de împăcare”.
După ce i-a spus tinerei că „asupra sa este un blestem si cǎ trebuie în continuare sǎ practice ritualuri pentru dezlegarea acestuia”, fata a mai făcut cinci transferuri bancare, punând în contul escrocului suma totală de 15.500 de lei și 6.090 de euro.
Înșelată și șantajată
„Întrucât ritualurile practicate nu au avut niciun efect, persoana vătămată nu a mai trimis bani suspectului, deşi acesta a insistat prin intermediul discuțiilor purtate pe Whatsapp să îi mai fie remise sume de bani”, se mai arată în rechizitoriu.
În momentul în care a văzut că fata refuză să îi mai trimită bani, adolescentul a început să o șantajeze, amenințând-o că „dacă nu va trimite banii va divulga toate discuțiile avute cu aceasta până la momentul respectiv către prietenul acesteia pentru a o compromite și că va practica ritualuri oculte împotriva sa”.
La proces, „vrăjitorul” a recunoscut că „a primit suma de 15.500 de lei și 6.090 de euro de la persoana vătămată pentru a practica ritualuri oculte spunându-i cǎ îi va rezolva problemele personale și o va împăca cu fostul iubit”, dar și că a șantajat-o, spunându-I că „dacă nu îi mai trimite suma de 59.900 de lei îi va divulga prietenului acesteia discuțiile avute pe Whatsapp ori le va face publice”.
Pentru că tânărul era minor la data comiterii faptei, instanța i-a
aplicat o măsură educativă de asistare zilnică.
„La alegerea măsurii educative, instanţa va avea în vedere şi concluziile referatului de evaluare întocmit de Serviciul de Probaţiune, din care rezultă că inculpatul provine dintr-o familie organizată însă modul de viață al membrilor familiei constituie factori de risc pentru inculpat în sensul multiplelor antecedente penale din familia sa, lipsa surselor legale și constante de venit asociată cu aspirații materiale majore. Cu toate acestea, instanța nu poate ignora comportamentul cooperant al inculpatului precum și faptul că acesta a respectat măsurile preventive dispuse în sarcina sa”, se arată în sentința Judecătoriei Neamț, care nu este definitivă.