Un pădurar a văzut moartea cu ochii. Reacţia unui individ din Neamţ, suspectat că a furat lemne

0
Publicat:

Un individ din Neamţ, care era suspectat că a furat lemne, a devenit violent când s-a trezit cu un pădurar la poarta locuinţei. Pentru două infracţiuni comise, a fost arestat preventiv.

Nu de puține ori, hoții de lemne devin violenți când sunt prinși FOTO Arhiva Adevărul
Nu de puține ori, hoții de lemne devin violenți când sunt prinși FOTO Arhiva Adevărul

Faptele au fost săvârşite recent, putându-se spune că pădurarul a văzut moartea cu ochii, fiind ameninţat cu un topor de un localnic în vârstă de 31 de ani, din comuna Bodeşti. A suferit şi pagube materiale, maşina fiindu-i distrusă de consăteanul devenit agresiv, în momentul când i s-a cerut socoteală.

La începutul acestei săptămâni, silvicultorul a mers în pădurea pe care o avea în grijă şi a observat cioatele rămase după ce câţiva arbori au fost tăiaţi. A sesizat şi urmele prospete lăsate de o căruţă, intuind că lemnul a fost transportat cu aceasta. A mers pe traseul urmat de atelaj, reuşind apoi să afle cine era posibilul autor.

Pădurarul, împreună cu o altă persoană, a ajuns la locuinţa suspectului, surprinzându-l când descărca lemnul. Numai că, acesta a devenit violent, ieşind la poartă cu un topor. Cu această unealtă, mai întâi a spart geamurile maşinii silvicultorului, după care i-a amenintat pe cei doi cu acte de violenţă şi că-i omoară.

Persoanele ameninţate au părăsit zona conflictului, dar au fost urmate de consăteanul agesiv. Din această cauză au solicitat intervenţia forţelor de ordine, apelând numărul unic de urgenţă 112. Tânărul s-a potolit la vederea poliţiştilor, fiind demarate cercetări, după care s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore şi arestarea preventivă.

„Admite propunerea formulată (...), având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Coşniţă Ion Ciprian. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi ameninţare, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13.12.2023 şi până la 11.01.2024“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ.

Tot în urma unui conflict, într-o postură similară se află un adolescent în vârstă de 17 ani, domiciliat în comuna Oniceni. El a fost arestat preventiv de către magistraţii de la Judecătoria Roman, pe data de 15 decembrie 2023, pentru infracţiunile săvârşite pe 21 octombrie anul acesta, două persoane fiind agresate.

Tânărul se afla la data menţionată în zona unui bar dintr-o localitate vecină, Oniceni. Pe fondul unei stări conflictuale, uzând de un obiect contondent, a atacat doi bărbaţi, cu vârste de 37, respectiv 53 de ani, provocându-le leziuni. Este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite