Neamț: Recomandări de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vezi aici care este oferta de timp liber pentru acest sfârșit de săptămână.

Expoziţie nouă la Muzeul Cucuteni

Muzeul de Artă Neolitică Cucuteni Piatra Neamţ oferă publicului o nouă prezentare, după ce unele dintre cele mai importante piese ceramice s-au întors de la o expoziţie itinerantă de la New York, Londra şi Atena. Cu această ocazie, piesele arheologice de la alte instituţii din Moldova prezente în expoziţia de bază au fost returnate, acum fiind expuse exclusiv exponate ale muzeului pietrean. Programul de vizitare este în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 şi 17.00, cu excepţia zilei de luni, în care muzeul este închis. Preţul unui bilet este de 5 lei pentru adulţi şi de 3 lei pentru copii, elevi, studenţi, grupuri şi pensionari.

image

Teatru de păpuși la mall

Sâmbătă, începând cu ora 11.15, la mall-ul din cartierul 1 Mai va avea loc un nou spectacol dedicat celor mici. Părinții care doresc să le ofere copiilor o surpriză sunt invitați la spectacolul de teatru de păpuși organizat la etajul 1 al centrului comercial. Intrarea este liberă.

image

Bruce Willis, „Greu de pensionat"

Filmul „Greu de pensionat", cu Bruce Willis, rulează în acest sfârşit de săptămână la cinematrograful Dacia. Alături de acesta joacă Helen Mirren, Morgan Freeman, John Malkovich, Richard Dreyfuss, Ernest Borgnine. Orele de începere a proiecţiei sunt 14.00, 16.00 şi 18.00. Biletul pentru reprezentaţia de la ora 14.00 costă patru lei, iar pentru orele 16.00 şi 18.00 - şase lei.

image

Expoziţie la Galeria Sestri

Pictorul Arcadie Răileanu expune lucrările cele mai recente la Galeria de Artă Sestri de pe strada Borzogheanu nr. 4 din Piatra Neamţ, lângă Stadionul Municipal. Expoziţia, intitulată „Ferestre în timp", este programată până pe 16 aprilie. Artistul s-a născut şi a studiat în Moldova de peste Prut, dar de 12 ani s-a stabilit la Piatra Neamţ. De câţiva ani conduce Şcoala Populară de Artă din Cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare" al Consiliului Judeţean Neamţ. Intrarea este liberă.

image

Târg cu haine de primăvară

La mall-ul public din zona Pieţei Centrale este deschisă expoziţia cu vânzare de îmbrăcăminte şi încălţăminte de sezon. Programul zilnic de vizitare este în intervalul orar 10.00 - 19.00. Următoarea expoziţie cu vânzare, care va fi găzduită de aceeaşi spaţiu, este programată pentru perioada 30 martie - 3 aprilie şi va cuprinde oferta firmelor cu materiale de construcţii.

image

Vizită la Muzeul „Iulia Hălăucescu"

La Muzeul de Artă „Iulia Hălăucescu" din Tarcău pot fi văzute 126 de picturi semnate de Doamna Acuarelei Româneşti, dintre care 122 în tehnica ce a consacrat-o, acuarela, iar patru în ulei. Muzeul, dedicat exclusiv artistei care s-a născut la Tarcău, se află lângă Şcoala Tarcău, în fosta casă a directorului.Vizitatorul mai poate vedea obiecte care i-au aparţinut artistei, printre care un şevalet şi câteva pânze pregătite pentru a fi pictate. De asemenenea, două vitrine expun lucrări scrise de tatăl pictoriţei, preotul Gheorghe Verşescu, dar şi albume Iulia Hălăucescu, precum şi diplome sau medalii. Muzeul poate vi vizitat în fiecare zi, între orele 8.00-16.00,iar preţul unui bilet este 2 lei.

image
Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite