Mesaj de mobilizare de la Mănăstirea Petru Vodă: "Creştinii pot trimite opiniile lor privitoare la inutilitatea existenţei cardului de sănătate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călugări şi credincioşi la Mănăstirea "Petru Vodă" FOTO Adevărul
Călugări şi credincioşi la Mănăstirea "Petru Vodă" FOTO Adevărul

Călugării de la Petru Vodă îi îndeamnă pe românii care nu doresc să depindă de cardul de sănătate să ceară o soluţie alternativă Casei Naţionale de Asigurări. În modelul memoriului conceput de monahi sunt invocate o mulţime de argumente împotriva introducerii acestui instrument electronic.

Monahii de la Petru Vodă anunţă că astăzi, 9 ianuarie, este ultima zi în care se mai poate solicita mai marilor Sănătăţii o alternativă la cardul electronic de sănătate. 

„Deşi atitudinea de dialog pe care autorităţile care au introdus în România cardul de sănătate electronic este doar aparentă, lipsind elementele care pot să constituie un dialog (…) e bine să nu trecem cu vederea oportunitatea pe care Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o oferă celor ce au la dispoziţie poşta electronică. Astfel, creştinii din această ţară şi toţi cei interesaţi pot trimite opiniile lor privitoare la inutilitatea existenţei cardului electronic de sănătate pe adresele de mai jos, până la data de 9 Ianuarie 2014: Ministrul Sănătăţii:  ministru@ms.ro; Direcţia de relaţii cu publicul:  dirrp@ms.ro şi propuneri@ms.ro“, anunţă reprezentanţii mănăstirii din Neamţ.

Pentru cei care preferă varianta clasică de corespodenţă, călugării le propun trimiterea unei scrisori recomandate pe adresa Ministerului Sănătăţii. În plus, este formulat şi un memoriu care să susţină necesitatea găsirii unei alte variante în locul cardului de sănătate. 

În formularul propus de monahii de la Petru Vodă sunt aduse, în 19 puncte, argumente pentru refuzul cardului de sănătate. Formularul invocă încă din start demersurile susţinute pe lângă autorităţi de către Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor, pentru identificarea unei „metode alternative ca răspuns la solicitările pacienţilor care din motive de conştiinţă sau religioase refuză Cardul Naţional Electronic de Sănătate“. 

„Respingerea de către mine a cardului de sănătate este în primul rând un protest faţă de sistemul de supraveghere electronică generală din România! Consider că acest sistem încalcă FLAGRANT libertatea persoanei şi drepturile cetăţeneşti şi este similar ideologic sistemelor de supraveghere a statelor totalitare“, este unul din argumentele cuprinse în memoriu pentru refuzul de a folosi acest instrument. 

Conform opiniei susţinute de călugării de la Petru Vodă, o metodă alternativă la cardul de sănătate există deja, fiind „foarte eficientă şi funcţională în acest moment în România, nefiind nevoie decât de CNP-ul persoanei care are nevoie de servicii medicale.

În timpul acţiunii de distribuire prin Poştă din toamna anului trecut, cardurile de sănătate au fost refuzate de unele dintre mănăstirile din judeţele Neamţ şi SuceavaO situaţie aparte s-a ivit la Mănăstirea Moldoviţa, acolo unde cardurile au fost acceptate de o parte dintre măicuţe, şi refuzate de altele.

Pe aceeaşi temă:

Cardurile de sănătate refuzate la o mănăstire din Neamţ. Maicile cer o alterantivă pentru a beneficia de servicii medicale

Cardurile de sănătate, refuzate de mănăstirile Putna, Suceviţa, Sihăstria Putnei, Moldoviţa şi Buda

Părintele Iustin Pârvu îndeamnă oamenii să protesteze împotriva cardului de sănătate: „Să ieşim de sub jugul erei electronice”

Părintele Iustin, profeţie înspăimântătoare: „12 luni de linişte, după care vine urgia“

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite