FOTO Oferta turistică de iarnă în Neamţ. La Durău se redeschide pârtia de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtia Cozla de la Piatra Neamţ FOTO Florin Jbanca
Pârtia Cozla de la Piatra Neamţ FOTO Florin Jbanca

La Durău şi la Piatra Neamţ sunt disponibile pârtii de schi, iar la Bălţăteşti se poate face tratament balneofizioterapeutic şi de recuperare medicală.

Durăul îşi aşteaptă clienţii care vor să se relaxeze în vacanţa de sărbători cu o ofertă de cazare la hotelurile şi pensiunile din staţiune. Un hotel de patru stele (Bistriţa) şi de trei stele (Bradul, Cascada, Nova), precum şi cele circa 30 de pensiuni îşi primesc oaspeţii cu tarife de la 70 de lei/loc de cazare şi până la 220 lei/camera dublă, cu mic dejun inclus.

Situată la o altitudine de 800 m, staţiunea oferă în perioada sezonului rece şi posibilitatea unor drumeţii pe două trasee care duc spre vârful muntelui Ceahlău.  

Cei care se încumetă să ia în piept muntele trebuie să se asigure însă de la angajaţii Parcului Naţional şi de la salvamontişti că traseele sunt accesibile. O astfel de aventură nu trebuie făcută fără echipament special adaptat condiţiilor de iarnă (bocanci, haine groase, rezerve de hrană şi apă). Un alt sfat util este ca urcuşul să înceapă de dimineaţă, deoarece ziua este scurtă, şi există riscul ca la întoarcere să fiţi surprinşi de întuneric.

Cine doreşte să schieze o poate face pe pârtia amenajată anul trecut în zona din spatele centrului ecumenic al Mitropoliei, în locul denumit Poiana Cailor. Pârtia are o lungime de 480 de metri, un grad minim de dificultate şi o diferenţă de nivel de 35 de metri.

„Există un sistem de teleski, instalaţie de nocturnă şi tunuri pentru zăpadă artificială. Sperăm să ningă în curând şi să deschidem pârtia pe 6 decembrie. Pârtia a fost redeschisă în decembrie 2012, după mulţi ani în care nu a funcţionat. Este o pârtie bună pentru schiorii începători”, a declarat George Chiriac, unul din reprezentanţii asocierii care administează amenajarea.

Acesta a precizat că nu au fost stabilite încă preţurile care vor fi practicate în noul sezon, dar a dat asigurări că accesul va fi permis contra unor sume accesibile.  

Schi pe pârtia Cozla de la Piatra Neamţ  

Pasionaţii de schi care ajung în Neamţ au oportunitatea de a practica acest sport şi pe pârtia Cozla din Piatra Neamţ. Pista are un grad mediu de  dificultate, cu o lungime de 965 metri, lăţimea medie de 32 metri şi o înclinare medie a pantei de 27%. Peste stratul natural de zăpadă administratorii pârtiei asigură şi un strat artificial cu ajutorul celor 5 tunuri de zăpadă. Pista beneficiază de instalaţie cu nocturnă şi plase de protecţie omologate. 

O altă pârtie, pentru începători, în lungime de 2.300 de metri, situată pe alt versant al muntelui este încă în construcţie şi nu va fi disponibilă pentru acest sezon. 

La pârtia de pe Cozla se poate ajunge cu telegondola care traversează oraşul. 

„În perioada 20 noiembrie - 10 decembrie programul instalaţiei va fi de marţi până joi, între orele 12 şi 20, iar de vineri până duminică, de la 10 la 22. Lunea va fi închis“, a declarat Cătălin Goldan, directorul societăţii Perla Invest. 

De marţi, 26 noiembrie, societatea care administrează instalaţia şi pârtia de schi va desfăşura o promoţie în colaborare cu Restaurantul Popasul Haiducilor de pe muntele Cozla, asigurându-se gratuitate de două bilete, la alte două bilete cumpărate. La fel se va întâmpla cu două căni de vin fiert cumpărate, unde se vor asigura două căni gratuite. 

Staţiunea Bălţăteşti căutată pentru băi

Staţiunea Bălţateşti este situată la 34 km de Piatra Neamt şi la 11 km de oraşul Târgu Neamţ, pe DN 15 C în

centrul comunei Bălţăteşti. Staţiunea dispune de izvoare de ape minerale cu un conţinut ridicat în săruri şi importante calităţi terapeutice.

Staţiunea este cunoscută pentru apele minerale şi pentru aerul curat şi puternic ozonat existent în această zonă. La Bălţăteşti sunt 4 hoteluri cu o capacitate totală de 500 de locuri, iar baza de tratament cuprinde 75 de cabinete unde se desfăşoară servicii medicale balneofizioterapeutice şi de recuperare medicală.

Locul este căutat pentru cei care suferă de surmenaj fizic şi intelectual, afecţiuni ale aparatului locomotor, afecţiuni ginecologice în stări hipo şi hiper-reactive, afecţiuni neurologice perifierice, afecţiuni cronice ale aparatului respirator şi afecţiuni asociate.

Din 1993, staţiunea este administrată de Ministerul Apărării Naţionale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite