Cazul sinistru al criminalului „evlavios” din Neamţ. Şi-a ucis şi îngropat fiica de 5 ani, apoi a făcut un altar la mormântul neştiut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ani în urmă, mama şi fiica au fost date ca find dispărute FOTO Poliţia Română
Cu ani în urmă, mama şi fiica au fost date ca find dispărute FOTO Poliţia Română

Un individ din Târgu Neamţ a fost trimis în judecată, fiind bănuit că şi-a ucis fiica de doar 5 ani, pe care a îngropat-o în grădina din spatele casei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au dispus, recent, trimiterea în judecată a lui Ilie Antonio Arhip, de 51 de ani, din Târgu Neamţ, acuzaţia adusă fiind omor calificat. A fost arestat în octombrie anul trecut, după ce în curtea locuinţei sale a fost găsită îngropată fiica, o fetiţă de numai 5 ani. 

Detaliile din acest caz sunt sinistre, bănuindu-se că inculpatul şi-a ucis, în afara fiicei, Andreea, şi o fostă soţie, Magdalena Ursu, din Buhuşi, judeţul Bacău, în vârstă de 26 de ani la data când a fost semnalată dispariţia mamei şi a copilului. 

În timpul cercetărilor, Arhip nu acolaborat cu anchetatorii, negând acuzaţiile. Pe 19 octombrie 2021, în urma unei sesizări, anchetatorii au descins acasă la inculpat, descoperind cadavrul copilei, îngropat la o adâncime de

numai jumătate de metru în grădina din spatele casei. 

În 2017, Arhip s-a recăsătorit, dar şi noua soţie a divorţat, în luna august 2021. Ea le-a spus anchetatorilor că bărbatul avea uncomportament ciudat. A detaliat, afirmând că i s-a interzis să meargă într-un anume loc din grădină. Acolo fusese improvizat un fel de altar, unde nemţeanul aprindea lumânări şi candele. În această speţă, procurorii au dispus efectuarea unui test ADN, pentru a se stabili dacă este vorba despre fetiţa acuzatului. 

„Pe 19.10.2021, s-a înregistrat dosar ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia, în 2006, a două victime, mamă şi fiică, existând posibilitatea ca ele fi fost victimele unui omor. A fost efectuată o percheziţie, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru, posibil al unei persoane minore, ce erau îngropate în curtea casei“, transmitea Parchetul Neamţ. 

Ultima zi din viaţa mamei şi fiicei 

Despre cele două victime, se spune că au dispărut pe 8 decembrie 2006. Femeia se despărţise de soţ, obţinând custodia copilei, mama întorcându-se la părinţii săi, în Buhuşi, Bacău. În ziua fatidică, cele două au ieşit în oraş cu tatăl copilei, pentru a-i cumpăra celei mici nişte hănuţe. Cel mai probabil, gândul de a suprima viaţa victimelor a prins contur în mintea bărbatului cu o zi înainte.

Pe 7 decembrie, Magdalena Ursu, însoţită de un executor judecătoresc, s-a deplasat la domiciliul fostului soţ, ocazie cu care Antonio Arhip i-a încredinţat fetiţa, În aceeaşi zi, femeia a luat copilul şi s-a întors la casa părintească, la Buhuşi. Fusese pusă în executare o sentinţă civilă din 26 noiembrie 2006, prin care custodia copilului îi era acordată mamei. 

Apoi, pe 8 decembrie, tatăl a venit la uşa lor şi nu se ştie cum a reuşit să le convingă să meargă la cumpărături. Se pare că au plecat spre moarte, pentru că de atunci nu au mai fost văzute. Arhip a fost audiat ani în şir, dar a susţinut că a fost în oraş, cu ambele, însă în aceeaşi zi s-au despărţit, mama şi fiica plecând spre domiciliul bunicului matern, iar el s-a întors la Târgu Neamţ. 

Timp de 15 ani au fost făcute cercetări, au fost audiaţi martori, au fost prelevate şi analizate diferite probe, însă toate acestea nu au dus la niciun rezultat. Mama şi fiica au fost văzute pentru ultima dată de către bunicul matern, Mihai Ursu. Nu se ştie ce l-a determinat pe acesta să anunţe dispariţia celor două abia pe 7 martie 2008, când a reclamat că nu mai ştia nimic despre fiică şi nepoată. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Afişe lipite pe maşina unui poliţist: „Jos Mafia din Poliţia Română. Sus Mafia, dacă jos deranjează“

O istorie româno-canadiană se scrie în Himalaya. Adrian Laza a urcat trei „optmiari” în 27 de zile

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite