Funcţionari cu înalt statut şi poliţişti anchetaţi la Înalta Curte pentru venituri nedeclarate din jocuri de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii ANI au făcut sesizări penala la Înalta Curte de Casaţie FOTO Adevărul.ro
Inspectorii ANI au făcut sesizări penala la Înalta Curte de Casaţie FOTO Adevărul.ro

Agenţia de Integritate consideră că mai multe persoane cu funcţii publice sunt susceptibile de comiterea unor falsuri, nedeclarând venituri de la jocurile de noroc

Agenţia Naţională de Integritate a emis astăzi, 1 august 2022, un comunicat în care se arată că cinci persoane din ţară ar fi susceptibile de comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. 

În cazul lor a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru efectuarea de cercetări. Interesant este faptul că, în cazul a trei dintre cei vizaţi de cercetarea ANI, ei au fost luaţi în colimatoriu de inspectorii instituţiei deoarece nu au specificat câştigurile provenite din jocuri de noroc. 

Un funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Sibiu nu a spus „nimic“ despre premiile acordate şi 20.528 de lei, de la „păcănele“. Într-o postură ingrată este şi un agent principal de Caraş-Severin, care ar fi câştigat 14.714 lei, tot la jocuri de noroc. 

Printre cei nominalizaţi în informarea de presă a ANI se află şi Florin Hopşa, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Neamţ. Şi el este acuzat că nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc şi dobânzi în declaraţiile de avere: 

„ANI a sesizat Parchetul de pe lângă ICCJ cu privire la existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire de către Hopşa Adrian Florin a infracţiunii de fals în declaraţii (...), întrucât, nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc şi dobânzi în valoare de 108.798 lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice”. 

Adrian Hopşa este consilier judeţean, o perioadă fiind liderul aleşilor Partidului Naţional Liberal din acest for administrativ. A fost unul dintre cei care l-au criticat continuu pe Ionel Arsene, preşedintele social-democrat al CJ Neamţ. A fost şi directorul sucursalei Registrului Auto Român.

Vă mai recomandăm să citiţi:  

Descoperire de senzaţie într-o pădure din Neamţ: mormânt de 2.500 de ani, podoabe de bronz şi mărgele FOTO

Un stomatolog a fost şantajat şi i-a fost incendiat cabinetul. Ce trebuia să menţioneze într-o scrisoare

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite