Cămin pentru bătrânii romaşcani, elaborat de proiectantul Catedralei Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cămin de bătrâni la nivel european
Cămin de bătrâni la nivel european

Fosta seră de pe strada Ogoarelor din oraşul Roman a fost transformată într-un cămin modern, pentru bătrânii săraci. Lucrarea tehnică a investiţiei a fost elaborată de proiectantul Catedralei Mântuirii Neamului.

Căminul este dotat cu spălătorie, sală de mese, terasă, bucătărie şi lift, pentru bătrânii cu dificultăţi locomotorii. Toate cele 18 camere au baie proprie. Locuitorii vor beneficia şi de servicii medicale, sociale şi de relaxare.

"Valoarea totală a investiţiei, finanţată din Programului Operațional Regional, este de 28 de miliarde de lei. Această suma a fost cheltuită în felul următor: 23 de miliarde pentru construcţia propriu zisă, 2 miliarde pentru sistematizarea verticală şi pentru utilităţi, apă, canal, gaz, curent şi 3 miliarde pentru dotări. Proiectantul clădii este şi proiectantul Catedralei Neamului", a declarat Laurenţiu Leoreanu, primarul oraşului Roman.

Cămin de bătrâni la nivel european

Bătrânii care vor locui în căminul proaspăt construit, vor contribui lunar cu o sumă de bani la buna funcţionare.

Municipalitatea susţine că în viitorul apropiat va începe selectarea persoanelor care vor fi cazate aici, în urma unor anchete sociale şi că va găsi o soluţie pentru angajarea personalului, deoarece posturile din Primărie sunt blocate. "14 oameni trebuie să îşi găsească aici locul de muncă pentru a putea deservi persoanele de vârsta a treia care vor locui în acest obiectiv", a adăugat primarul oraşului.

Se vrea scumpirea cazării în caminul de bătrâni din Bistriţa

 "Casa Bunicilor", cum a fost denumită clădirea de autorităţile locale, a fost inaugurată miercuri, 14 decembrie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite