Turiștii care vor la munte trebuie să știe că trasee turistice din Padiş au fost modificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru un sejur reuşit la munte, turiştii trebuie să-şi ia câteva măsuri de siguranţă
Pentru un sejur reuşit la munte, turiştii trebuie să-şi ia câteva măsuri de siguranţă

Salvamontiştii bihoreni au câteva sfaturi pentru siguranţa celor care merg la munte în sezonul estival. Turiştii care aleg muntele ca destinaţie de vacanţă trebuie să respecte câteva reguli pentru a rămâne cu amintirea unui sejur reuşit.

Turiştii care vor să-şi petreacă  vacanţele în zona Padiş trebuie să fie atenţi la hărţile pe care le iau cu ei, deoarece în ultimii ani au fost refăcute traseele şi marcajele turistice. „Primul demers al turistului care intenţionează să abordeze zona montană este să se informeze cât mai complet despre zona abordată şi să aibă o hartă cât mai recentă a acelei zone. Reamintim că în zona platoului carstic Padiş s-au refăcut în ultimii ani sistemul de trasee şi marcaje. Din acest motiv, e foarte posibil ca unele hărţi să nu mai corespundă, pe alocuri, cu situaţia din teren", a declarat Adrian Marin, vicepreşedintele Salvamont - Salvaspeo  Bihor. 

Turiştii pot afla informaţii despre traseele din zonă de la sediul Administraţiei Parcului Natural Apuseni, situat în localitatea Sudrigiu, la aproape 300 de metri de intersecţia drumului Sudrigiu - Pietroasa cu E 79. Noua variantă a traseelor turistice din arealul parcului este disponibilă pe site-ul www.parcapuseni.ro. Alte pagini web care oferă date constant reactualizate despre zonă sunt www.padis.info, www.welcometoromania.ro/Apuseni şi www.padisinfo.hu.

Patrule pe munte
În sezonul estival, salvamontişii vor patrula, în fiecare weekend, în zona Defileului Crişului Repede, având un refugiu la cabana Zenovia, la Şuncuiuş, şi în satul de vacanţă Vârtop, cu refugiu la baza Salvamont de lângă staţia de telescaun a complexului „Piatra Grăitoare“.  „În arealul bihorean al Parcului Natural Apuseni se asigură permanenţă. Aici, patrula îşi are sediul la refugiul Salvamont din Glăvoi”, a precizat Adrian Marin.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite