Tot mai mulți bihoreni sunt internați în spital cu viroze respiratorii și pneumonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulți bihoreni se prezintă la spital cu simptome de diferite boli ale căilor respiratorii. Din cauza perioadei reci și a unei igiene precare, în prima săptămână a acestei luni peste 160 de persoane au fost internate, din peste 2.000 de cazuri de infecții raportate.

Conform unui raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor, tot în creștere este și  numărul de oameni internați cu pneumonii, din 1.000 de raportări, în 187 s-a dispus internarea.

Pentru prevenirea infecţiilor căilor respiratorii, DSP Bihor recomandă populaţiei respectarea unor norme de igienă mai stricte: alimentaţie corespunzătoare, bazată mai mult pe fructe şi legume proaspete,  evitarea expunerii la frig, purtarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată temperaturii din mediul ambiant, exerciţii fizice moderate, evitarea surmenajului fizic şi intelectual, odihnă nocturnă suficientă, evitarea fumatului, consumului de alcool şi exceselor de produse cofeinizate (cafea, băuturi carbogazoase tip cola).


De asemenea, se recomandă spălarea frecventă a mâinilor, folosirea batistelor din hârtie, de unică folosinţă , evitarea aglomeraţiilor din locurile publice, dar şi autoizolarea la domiciliu în caz de semne de boală, cum ar fi febră, secreţii nazale, dureri de cap, tuse sau dureri în gât.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite