Sute de elevi au îmbrăcat costumul lui Moş Crăciun şi au ieşit la colindat pe străzile din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au colindat pe strazi FOTO Adevarul
Elevii au colindat pe strazi FOTO Adevarul

Sute de elevi de la  Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea, i-au colindat pe trecătorii din Oradea. Elevii, însoţiţi de învăţătoarele lor au îmbrăcat costumul lui Moş Crăciun şi au ieşit pe strazi, dar şi pe la unele instituţii publice.

Primul căruia i-au colindat a fost PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea. "Sunt grozave doamnele învăţătoare că v-au învăţat aceste colinde frumoase. Vă doresc vacanţă plăcută şi Sărbători fericite!", le-a urat episcopul Virgil Bercea copiilor.


Cei 250 de moşuleţi au pornit, apoi, pe jos, la colindat, făcând scurte opriri pentru a le ura trecătorilor. Primele instituţii cărora le-au trecut pragul au fost  Compania de Apă şi  Primăria Oradea.

"De cel puţin 13 ani pornim la colindat pe străzile oraşului. În acest an, la acţiune participă 250 de elevi, de la clasele pregătitoare până la clasele a IV-a. E o tradiţie a liceului nostru, pe care o respectăm de la începutul alternativei educaţionale Step by Step, fiind darul copiilor pentru orădeni", ne-au spus învăţătoarele Luminiţa Abrudan şi Maria Brisc, de la clasa a IV-a B.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite