Scandal între Țîrle și Chiriac pentru podul Muzeului Ţării Crişurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul fostei garnizoane, viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, stă să cadă, deşi între anii 2005 -2006 s-au investit 1.700.000 lei în reabilitarea sa. Radu Ţirle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, este nemulţumit de starea lucrărilor de la muzeu.

Podul fostei garnizoane, viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, stă să cadă, deşi între anii 2005 -2006 s-au investit 1.700.000 lei în reabilitarea sa. Radu Ţirle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, este nemulţumit de starea lucrărilor de la muzeu, motiv pentru care, ieri, a solicitat, pentru a doua oară, demisia lui Aurel Chririac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor. Chiriac nu a reacţionat cu un punct de vedere oficial pe această temă, până la închiderea ediţiei de azi.

În podul muzeului sunt mai multe porţiuni de pereţi umeziţi, unde apa pătrunde din cauza deficienţelor de îmbinare din structura acoperişului. Radu Ţirle spune că grinzile de susţinere nu ar face faţă unui vânt puternic sau unui cutremur. Lucrările de reabilitare a acoperişului fostei garnizoane, monument istoric, au fost realizate de firma CIAC. Ioan Mintaţ, directorul CIAC, crede că atitudinea lui Radu Ţirle este nefondată. „Lucrările au fost terminate în 2006. Beneficiarul a recepţionat lucrarea fără obiecţii. În 2008 a expirat termenul de garanţie, după ce în 2007 noi am predat proiectul către Selina, din nou fără obiecţii. Ţirle face afirmaţii neadevărate”, a spus Ioan Mintaş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite