Salvamontiştii bihoreni avertizează amatorii de drumeţii montane asupra pericolelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiștii bihoreni
Salvamontiștii bihoreni

Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor este pregătit pentru eventualele  intervenţii, dar pentru a evita situaţiile neplăcute avertizează amatorii de drumeţii asupra pericolelor ce pot apărea pe munte.

Astfel, celor care optează să-şi petreacă zilele libere în zona Parcului Natural Apuseni, le este  atrasă  atentia că drumul de acces dinspre Boga spre Padiş este practicabil până la Glăvoi. Din acest punct, în amonte, există porţiuni acoperite cu acumulări de gheaţă sau zăpadă udă, întărită, care pot împiedica traficul normal chiar şi cu vehicule 4 x 4.

Ţinând cont de prognoza meteo care semnalează în continuare precipitaţii sub formă de ploaie, cantităţi de 15-20 litri pe metru pătrat, pentru următoarele zile este posibil ca drumurile să fie afectate de viituri şi şuvoaie. "Se recomandă ca amatorii de drume'ii care inten'ionează să se deplaseze în aceste zone, să se informeze cât mai exact dacă şi până unde se poate urca pe aceste drumuri, de preferat la posturile de poliţie din Pietroasa (BH) sau Răchiţele (CJ) sau la Administraţia Parcului Natural Apuseni", se arată într-un comunicat Salvamont.

Pe traseele turistice din zona Padiş, zăpada este încă prezentă în straturi considerabile, în numeroase locuri, riscul de accidentare sau rătăcire fiind foarte ridicat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite