Război ţânţarilor. Primăria începe dezinsecţia ţânţarilor cu trei săptămâni mai repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tantari

În ultima perioadă pe raza municipiului Oradea  s-au înmulţit ţânţarii, astfel că Primăria va devansa prima etapă a dezinsecţiei care trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii mai, aceasta urmând să demareze în data de 9 mai.

Dezinsecţia va fi realizată de către singurul operator licenţiat din Oradea, cu care s-a încheiat contract în ianuarie pentru deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi tratamente fito-sanitare.

Până în prezent firma a realizat deratizarea şi tratamentele contra larvei miniere la castan, urmând ca în această săptămână să înceapă prima etapă a dezinsecţiei. Dezinsecţia se va realiza în patru etape, respectiv în luna mai, iunie, iulie şi august, durata unei etape fiind de şapte zile.

Operaţiune are loc în tot oraşul, dar va începe pe zonele adiacente cursurilor de apă şi în parcuri, unde numărul ţânţarilor este mai mare, continuând apoi şi în zonele de locuit.

Cele patru echipe care vor efectua dezinsecţia vor lucra noaptea, în intervalul orar 22.00-06.00 şi vor avea şi două utilaje cu tunuri pentru ţânţari.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite