Peste 260 de bihoreni îşi vor încălzi casele în mod ecologic, prin Programul Casa Verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea dosarelor depuse vizează montarea de panouri solare
Majoritatea dosarelor depuse vizează montarea de panouri solare

Peste nouă sute de bihoreni au depus cereri de finanţare prin Programul Casa Verde, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor. Dintre dosarele depuse, peste 280 au fost deja evaluate, aproximativ 260 fiind aprobate.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor anunţă solicitanţii care au depus dosare de finanţare nerambursabilă pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, în cadrul programului denumit popular Programul Casa Verde, că au fost evaluate primele 286 dosare de către Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti (AFM), celalalte cereri urmând a fi onorate pe măsura validării de către AFM. Listele cu persoanele acceptate sau respinse se găsesc pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu www.afm.ro.

Aşteptaţi la APM Bihor

Solicitanţii ale căror cereri de finanţare au fost aprobate trebuie să se prezinte la sediul APM Bihor din Oradea, cu actul de identitate, în original, pentru semnarea contractelor de finanţare nerambursabilă. "Contractele de finanţare nerambursabilă sunt valabile 12 luni de la data semnării acestora de către părţile contractante. După semnarea contractelor de finanţare cu AFM beneficiarii pot să achiziţioneze instalaţia dorită", spune Loredana Ţîrţ, consilier relaţii publice la APM Bihor. Persoanele care nu se prezintă la APM Bihor în termen de 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarelor de finanţare, respectiv publicarea pe site-ul AFM (www.afm.ro) a listei dosarelor de finanţare aprobată, riscă să piardă finanţarea, considerandu-se că au renunţat.

Contestaţii

Beneficiarii care se regăsesc pe lista dosarelor respinse pot depune contestaţii, în termen de zece zile de la afişarea pe site www.afm.ro. Loredana Ţîrţ atrage atenţia că Administraţia Fondului pentru Mediu - Bucureşti finanţează cheltuielile eligibile efectuate după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă, dar nu mai mult de suma prevazută în contract.

Obligaţii

Ulterior verificării şi stabilirii documentelor aferente cererii de tragere, personalul Administraţiei Fondului pentru Mediu sau reprezentanţii instituţiilor desemnate pentru controlul Programului „Casa Verde" pot efectua o vizită la punctul de lucru unde se implementează proiectul. "Beneficiarul este obligat să prezinte toate documentele solicitate care au legătură cu proiectul odată cu efectuarea controlului", spune Loredana Ţîrţ,.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite