Oradea: Orădenii găsesc alternative la munte și mare, în oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Orădenii găsesc alternative la munte și mare, în oraș
Oradea: Orădenii găsesc alternative la munte și mare, în oraș

Orădenii care nu au apucat să meargă în concediu preferă să lenevească acasă, pe o terasă, pe malurile Crișului sau în Orășelul Copiilor.

În fiecare după-amiază și weekend anumite porțiuni din malurile Crișului Repede sunt invadate de pescari, oameni care stau la plajă sau își plimbă și se joacă cu câinii. „Eu pescuiesc de mult aici. Nu prind mare lucru, dar mă ajută să mă relaxez. Nu pot merge la lacurile din județ în perioada asta”, spune Mihai.

La plajă

Adina iese pe malul Crișului la plajă. E aproape de blocul ei și nu plătește nimic. „Nu merg la ștrand că nu știu ce ciuperci pot culege de acolo. În Criș nu intru că e cam murdar. Dar trebuie să profit un pic de soarele ăsta și să mă bronzez”, spune tânăra. Orășelul Copiilor este plin aproape la orice oră din zi. Părinții din Rogerius sunt încântați de el. „Venim aici de când s-a deschis. Cunoaște toate aparatele, dar nu se satură de ele. Și-a făcut mulți prieteni”, spune o bunică. Aceasta speră că se vor face și locuri de agrement pentru adolescenți și tineri, nu doar cluburi și baruri.

Pe terasă

Majoritatea teraselor de pe Corso și din cartiere sunt pline. Clienții sunt în special elevi și studenți aflați în vacanță, dar și adulți. „Un suc sau o bere cu prietenii sunt oricând binevenite”, spune Francisc. Cei mai mulți orădeni își petrec însă weekendul acasă cu treburi administrative și în fața televizorului. „Trebuie să fac un pic de curățenie, să spăl, să gătesc ceva. Am avut o săptămână foarte plină. Seara ne vom uita la televizor, poate închiriem un film. N-am chef să văd pe nimeni”, spune Felicia, o doamnă încărcată cu plase. Bărbații merg de obicei în Piața Obor pentru a vedea ce mașini și motociclete de ocazie mai sunt. Unii reușesc să își găsească o mașină bună la preț bun, alții doar se informează.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite