Marile promisiuni electorale ale PSD: linie ferată electrificată, DN 76, complex sportiv multifuncţional
0A curs cu promisiuni, din partea PSD, în campania electorală din această toamnă. "Este foarte important să continuăm aceste investiţii deoarece Bihorul este una dintre porţile de intrare în România dinspre Vest", afirma premierul Victor Ponta, în urmă cu câteva săptămâni.
Nu mai e o noutate pentru nimeni că în campania electorală promisiunile politicienilor curg fără să se mai oprească. La fel s-a întâmplat şi în acestă toamnă când prin Bihor s-au perindat nenumăraţi parlamentari: de la premierul Victor Ponta, la viceporemierul Liviu Dragnea sau la ministrul Transporturilor Ioan Rus. Aceştia sunt doar câţiva dintre politicenii care au venit să promită marea cu sarea pentru următorii cinci ani. Unele promisiuni au fost onorate, altele sunt în curs, în timp ce pentru altele şansele de realizare sunt destul de mici.
În ultima vizită la Oradea, primul ministru a menţionat că valoarea totală a fondurilor pentru lucrările derulate în judeţul nostru se ridică la "aproape un sfert de miliard de euro": în jur de 150 milioane euro prin Ministerul Dezvoltării Regionale, aproximativ 110 milioane euro prin Ministerul Transporturilor şi 5 milioane prin Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
"Este foarte important să continuăm aceste investiţii deoarece Bihorul este una dintre porţile de intrare în România dinspre Vest", a afirmat Victor Ponta, adăugând că Guvernul pe care îl conduce a reluat lucrările oprite de precedenta guvernare.
La rândul său, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat lucrările mari şi foarte mari care se derulează în judeţul Bihor.
Astfel, potrivit lui Rus, pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borş al Autostrăzii Transilvania a fost stabilit constructorul, urmând ca din primăvară să reînceapă lucrările a căror valoare este estimată la 220 milioane euro. De asemenea, încep lucrările la modernizarea infrastructurii Aeroportului Oradea, în valoare de aproximativ 100 milioane lei, pentru ca acesta să poată intra în circuitul internaţional.
Ioan Rus a mai precizat că au fost aprobate exproprierile pentru drumul expres care va ocoli Oradea de la intersecţia cu DN 1 Oradea-Cluj până la viitoarea intrare pe Autostradă şi a fost stabilită firma care va reabilita podul Densusianu.
În ceea ce priveşte DN 76 Oradea - Deva, Rus a afirmat că în prezent "se lucrează în limita în care se poate lucra", urmând ca întregul drum să fie complet reabilitat anul viitor. "La DN 76 ne-am încurcat în ştiinţă", a declarat ministrul Transporturilor, amintind faptul că au fost mai multe probleme cu constructorii.
Un alt proiect care vizează şi judeţul Bihor şi care a fost inclus în Master Plan este cel legat de electrificarea căii ferate între Cluj şi Oradea.
Vicepremierul Liviu Dragnea a menţionat că în acest an, prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală, au fost alocate judeţului Bihor fonduri în valoare totală de 53,2 milioane lei pentru lucrări de alimentare cu apă, canalizare, şcoli, drumuri. Totodată, vicepremierul a anunţat că a semnat plata către Compania de Apă Oradea a sumei de 3,1 milioane lei pentru plata lucrărilor executate în municipiu.
De asemenea, Dragnea a anunţat că a aprobat construirea complexului sportiv multifuncţional de la Oradea.
Mai puteti citi:
VIDEO Vanghelie: Dragnea ne-a spus că americanii sunt de vină. Până de Paşte, îl va da strada afară pe Ponta. N-am să mă opresc până nu fac un grup parlamentar care să schimbe Guvernul
Marian Vanghelie a povestit, la Realitatea TV, într-un limbaj colorat, cum a decurs şedinţa în care liderii PSD au decis să-l excludă din partid. Vanghelie l-a avertizat pe Ponta că nu-l va prinde Paştele în fruntea Guvernului, a vorbit despre afacerile necurate ale lui Dragnea şi despre influenţa lui Sebastian Ghiţă asupra premierului.