Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, a anunţat lista candidaţilor la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista candidaţilor PSD Bihor pentru alegerile parlamentare este alcătuită doar din membri social-democraţi bihoreni şi este deschisă de deputatul Gheorghe Bogdan, un om cu experienţă bogată.

“Deputatul Bogdan este unul dintre cei mai valoroşi oameni din PSD, cu o experienţă bogată. Este sprijinit de foarte mulţi membri PSD din judeţul Bihor şi are în spate nişte voturi. Asta îl recomandă în primul rând. Este un om care cunoaşte administraţie publică. A fost cinci mandate primar al comunei Drăgăneşti, de la 26 de ani, şi a candidat în 2012, la insistenţa primarilor, pe un colegiu din care nu făcea parte, Ceica, unde a obţinut peste 50% din voturi,” a declarat, în conferinţă de presă, Ioan Mang. 

Potrivit acestuia, pe lista PSD la Camera Deputaţilor pe primele cinci poziţii considerate eligibile se află deputatul Gheorghe Bogdan, Adelina Coste, deputatul Ioan Roman, Dumitru Gherman, Bujor Chirilă. Urmează Ioan Ţară, Octavian Caciora, George Fărăianu, Alina Popa, Liviu Sabău Popa, Ioana Mariana Rus şi Lucian Ropa. 

Cei 12 au fost selectaţi din 26 de candidaţi înscrişi, apreciaţi pe baza unor criterii de profesionalism, activitate politică şi comunicare de către o comisie specială a organizaţiei. Ei au fost votaţi în cadrul Comitetului executiv judeţean. 

Pentru Senat s-au înscris şi au rămas în cursă şase candidaţi: Florian Bodog, Felix Cosma, Dorel Dume, Sorin Cipleu, Stela Babău şi Marcel Sas Adăscăliţei. 

“Cu această listă vom obţine, acesta este angajamentul, cel puţin un senator şi trei deputaţi. Din cei 12 oameni, şase sunt sub 39 de ani, cinci sunt sub 35 de ani, unul are 25 de ani. Din 12, zece sunt sub 50, doar doi sunt mai în vârstă. Este lista pe care şi-o doresc preşedinţii organizaţiilor locale ale PSD şi este lista pe care o vor susţine”, a declarat Ioan Mang. 

Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor, a declarat că nu a candidat pentru alegerile parlamentare pentru a nu disturba activitatea Consiliului. 

Acesta a subliniat că PSD are o listă pentru alegerile parlamentare formată doar din membri PSD Bihor, referindu-se la posibila candidatură a ministrului Sorin Buşe pe lista PNL Bihor. 

“Nu am adus pe nimeni din import şi nu cred că în PSD Bihor nu avem oameni care să candideze. Vreau să remarc şi faptul că nu cred că este cazul că defilez pe aici cu un ministru care în ultimele două săptămâni de mandat să-mi promită marea cu sarea, ştiind că după aceea îşi dă demisia şi pleacă, pentru ca apoi să vină să candideze de aici. Sper să nu fie pe listă în final domnul ministru, pentru că unii chiar şi-ar putea pune problema că s-au folosit informaţii publice şi chiar s-au promis chestiuni publice doar ca să păcălească electoratul să mai atragă nişte voturi, adică foloase necuvenite pentru campania electorală”, a mai spus liderul PSD Bihor. 

Listele candidaţilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat au fost aprobate vineri în şedinţa Comitetului executiv judeţean, care a validat propunerile Biroului permanent judeţean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite