INVESTIȚII: Primăria alocă fonduri pentru lucrări de restaurare la Palatul Ullman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Ullmann va intra în lucrări de raparții capitale. Consilierii locali au decis să investească peste 300.000 de lei în aceste lucrări.  La ora actuală o parte a apartamentelor sunt proprietate privată, în timp ce altele aparțin administrației locale.

Palatul Ullmann va intra în lucrări de reparații capitale cu girul consilierilor locali. În ședința din 28 iunie consilierii și-au dat acordul pentru ionvestiția de 350.000 de lie care se va face în acest imobil. O parte a apartamentelor sunt proprietate privată iar altele sunt în proprietatea administrației locale.

Clădirea impozantă din Piaţa 1 Decembrie nr. 9 are valoare de monument istoric. Imobilul a fost proiectat de Lobl Ferenc, un arhitect de la Viena originar din Oradea.

Palatul Ullmann a fost construit în anul 1913, la acea vreme strada purtând numele de Piaţa Mare. Terenul pe care s-a construit palatul aparţinea comunităţii evreieşti ortodoxe, care l-a scos la licitaţie în februarie 1911.
Modul de compartimentare a sălilor a fost proiectat la Berlin, iar faţada în capitala Austriei, palatul în sine fiind construit însă de firme din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite