FOTO Record naţional. Orădenii au format cel mai mare Smiley Uman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cel mai mare Smiley Uman
cel mai mare Smiley Uman

Orădenii au bătut recordul naţional la zâmbet. Sute de tineri, şi nu numai, s-au adunat în parcul 1 Decembrie din Oradea pentru a fi parte din realizarea celui mai mare smiley uman făcut până acum în România.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Aleg să zâmbesc!”, organizat de Fundaţiei Comunitare Oradea, iar iniţiativa au avut-o Ioana Alexandra Moga şi Bianca Puşcaş, membre ale fundaţiei.

„Această faţa veselă  ne reprezintă mai nou pe toate canalele şi am dorit să facem ceva special pentru Oradea. Ne-am dorit să facem un lucru deosebit pentru comunitatea noastră prin care să o schimbăm în bine. Am decis să ne alăturăm comunităţii zâmbetului din întreaga lume”, susţine Bianca Puşcaş

Evenimentul s-a dorit a fi unul pentru comunitate, dar care să implice orădenii în realizarea lui. Cei care au decis să se alăture acţiunii au avut de respectat un dress-code, şi anume îmbrăcămintea lor a trebuit să fie de culoare neagră, iar la faţa locului au primit pelerine galbene. Toţi au fost aranjaţi de către organizatori, astfel încât totul să decurgă conform planului.

“Am avut un feed-back foarte pozitiv la eveniment. Am încheiat parteneriate cu liceele, mai ales că smiley face este un semn care îi reprezintă. Ne-am dorit să facem istorie, fiind primul smiley face din România, cel mai mare, iar tinerii orădeni au avut ocazia să participe la ceva special”, a precizat Ioana Moga.

Organizatorii aşteaptă să vadă care va fi impactul evenimentului, iar dacă va fi cel scontat cu siguranţă vor avea loc şi altele.

“Poate nu am reuşit să schimbăm lumea cu acţiunea noastră, dar am încercat să schimbăm oamenii din proximitatea noastră, din jurul nostru şi dacă fiecare am face lucrul acesta sunt sigură că rezultatul ar fi unul extraordinar. Cu siguranţă toată lumea ştie să zâmbească, însă deseori uităm să zâmbim şi asta pentru că suntem prinşi de rutină şi de problemele zilnice.  Eveminetul nostru ar putea fi considerat un moment în care le oferim orădenilor posibilitatea să se oprească în loc, să se bucure de moment sau chiar să se bucure efectiv de viaţă”, a mai punctat Ioana Moga.

În urma acestui moment va fi realizat un filmuleţ motivaţional care va circula peste tot şi care se doreşte a deveni unul viral.

Artistul american Harvey Ball este creatorul imaginii „feţei zâmbitoare” (smiley face), în 1963, care reprezintă un buton galben cu două puncte şi o paranteză „închisă”. Astăzi oamenii din toată lumea îl folosesc cu scopul de a-şi exterioriza emoţiile pozitive. El a realizat această imagine pornind de la consideraţia că toţi oamenii ar trebui să acorde o zi dintr-un an pentru a zâmbi şi a petrece cât mai mult timp în natură.

În numeroase oraşe din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud se organizează manifestări ce includ spectacole cu clovni, picturi pe faţă, prezentări de poveşti, teatru de păpuşi, concursuri de baloane, manifestări care să stârnească zâmbete.

Preocupat de supra-comercializarea simbolului său şi modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piaţă, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului. El ales prima zi de vineri a lunii octombrie pentru a aniversa Ziua mondială a zâmbetului, potrivit www.worldsmileday.com.

Marcată pentru prima dată în 1999, în oraşul natal al lui Smiley, din Worcester, ea a continuat să fie aniversată şi în anii următori devenind cunoscută în întreaga lume. Fundaţia Harvey Ball World Smile, creată după decesul acestuia în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului.

Imaginea creată de Harvey Ball a devenit în decursul anilor simbolul cel mai uşor de recunoscut pe planetă, pentru stările de fericire, bucurie şi voie bună.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite