FOTO Protestul organizat de funcționarii publici în Piața Unirii, o „frecție la piciorul de lemn”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul organizat de sindicatul Civica, din Primăria Oradea, a strâns sute de adepți. Aproape 500 de angajați ai Primăriei Oradea, Administrației Imobiliare Oradea, Administrației Social Comunitare Oradea, Clubului Sportiv Municipal, Centrului de zi, alături de alte mișcări sindicale și cadre militare în rezervă au protestat împotriva președintelui Traian Băsescu, dar și a premierului Emil Boc, astăzi, de la ora 14.

La ora 14, în Piața Unirii au început să ajungă atât angajații Primăriei Oradea și instituțiilor subordonate, dar și membrii ai sindicatelui „Șansa", al funcționarilor din primăriile din județ, precum și membrii din cadrul Blocul Național Sindical, dar și cadre militare din cadrul Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Avram Iancu".

Deși, inclusiv cei prezenți au catalogat că mitingul lor este considerat de mai-marii țării drept „o frecție Doina la piciorul de lemn", pentru că cei din conducerea țării nu ascultă nemulțumirile oamenilor,  funcționarii și-au strigat nemulțumirile privind salariile mici, drepturile tăiate și concedierile masive din rândul funcționarilor.

„Am fost mințiți de Băsescu și Boc, când au spus că salariile vor fi tăiate numai șase luni. Au urmat alte tăieri de sporuri, iar acum urmează să ne pierdem drepturile salariale câștigate de noi prin contractul colectiv de muncă", a acuzat Gheorghe Bejan, președintele sindicatului Civica, al funcționarilor din Primăria Oradea.

image
image
image

Click pe fotografii pentru mai multe imagini de la protest!

„Demisia!”

Cei prezenți au venit la miting „înarmați" cu pancarte pe care scria „Pierdut preşedinte şi Guvern. Îi declarăm nuli", „Jos Guvernul PDL-ist!" sau „Bună ziua- Jo Napot! Să plece Guvernul Boc!". Vreme de mai bine de o oră cei prezenți au scandat lozinci precum „Jos Băsescu! Jos Guvernul!", dar și „Demisia!" sau „Hoții!".  

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite