FOTO Cum protestează intelectualii: miting cu mai mulţi jurnalişti, decât protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul organizat marţi în faţa Prefecturii Bihor, de către avocatul Petru Trif, a fost un adevărat eşec. Supranumit „mitingul intelectualilor orădeni", fiindcă organizatorul miza în special pe participarea medicilor, avocaţilor şi profesorilor, primul protest autorizat de la Oradea a strâns de două ori mai mulţi reprezentanţi ai mass-mediei, decât contestatari ai sistemului social-politic.

Programat pentru orele 14.00 , mitingul a început cu şase persoane şi a ajuns în cele din urmă la aproximativ 12 protestari. Mass-media, convocată încă de luni, şi forţele de ordine, care au autorizat protestul încă de joi, au fost mult mai bine reprezentate la protest, numărul jurnaliştilor fiind de aproximativ 20, iar cel al jandarmilor fiind 10. Organizatorul protestului, avocatul orădean Petru Trif, a fost mirat de numărul mic de participanţi şi  s-a declarat deziluzionat, în special, de către medici. „Sunt dezamăgit fiindcă nu au venit doctorii. E vorba despre munca lor. Sănătătea reprezintă un segment mult prea important din viaţa noastră", a spus Petru Trif. 

Nemulţumiri

Acesta nu reprezintă vreun partid sau vreun grup organizat, iar anunţul organizării protestului l-a făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă. Nemulţumirile care l-au determinat să cheme orădenii la revoltă au fost modul cum se iau decizii şi cum se adoptă legi în România, precum şi comasarea alegerilor.

image
image
image

Dă click pe poze pentru a vizualiza mai multe imagini de la mitingul organizat de către avocatul Petru Trif

Dezamăgire

Andrei Micovschi, un pensionar militar în vârstă de 66 de ani, unul dintre puţinii protestatari adunaţi în faţa prefecturii, s-a declarat la rândul său dezamăgit de intelectualii orădeni, în special de medici şi de profesori. „Sunt două categorii foarte prost plătite, care au dreptul să se revolte", a spus pensionarul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite