Europarlamentarul Laszlo Tokes a făcut anunţul. Pe cine va susţine la Primăria Oradea

0
0

Europarlamentarul Tokes Laszlo, preşedintele CNMT susţine că este o prioritate să acorde tot sprijinul posibil în alegerile locale pentru Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), singurul partid fără cazuri de corupţie.

“Am toată admiraţia pentru PPMT, care porneşte în alegerile locale cu mâinile curate. Singurul partid fără cazuri de corupţie. Aş putea zice că suntem puţini, dar avem dreptate”, a declarat Tokes.

Tokes a motivat că PPMT este singura forţă politică ce păstrează continuitatea acestei politici naţionale, afirmând că UDMR s-a abătut de la această linie, potrivit Agerpres.

“Pe listele UDMR-ului apar feţe noi, dar în spatele loc stau oamenii vechi de partid. Domnul Pasztor Sandor pentru Consiliul Judeţean şi Huszar Istvan, candidatul la Primăria Oradea, sunt feţe relativ noi, nu sunt atât de erodate cum sunt feţele gazdelor lor, dar se vede clar că în spatele lor stau domnul Kiss şi echipa lui, domnul Kiss care este în proces penal de corupţie. Cei de pe listele UDMR-ului sunt în mai multe cazuri şi în relaţii de rudenie,” a spus Tokes.

Potrivit lui Tokes, campania electorală a UDMR a compromis şi Eparhia reformată de pe lângă Piatra Craiului, care a avut un rol important în schimbarea de regim din 1989. El a spus că după plecarea sa la Parlamentul European eparhia s-a transformat într-o ‘biserică de partid’ pentru sprijinirea candidaţilor UDMR.

Tokes a afirmat că mai mulţi preoţi participă la activităţi electorale, iar sediul eparhiei a fost, în urmă cu două săptămâni, sediul unei întruniri regionale pe zona Partium în campania electorală.

Potrivit lui Szilagy Zsolt, liderul PPMT, la întrunirea respectivă, organizată de Eparhia reformată de pe lângă Piatra Craiului, au participat liderul UDMR Kelemen Hunor şi deputatul Szabo Odon, liderii UDMR din mai multe judeţe, primari, ocazie cu care s-au analizat şansele Uniunii în alegeri.

Preşedintele CNMT a declarat că în lupta electorală UDMR este avantajată de banii pe care îi primeşte de la bugetul de stat.

“Chiar în aceste săptămâni a dus la un scandal naţional că UDMR se foloseşte de 4-4,5 milioane de euro pe care le primeşte din bugetul de stat, sumă care este adresată comunităţii maghiare ca atare, dar partidul foloseşte în mod abuziv aproape 80% din această sumă pe finanţarea partidului, pe campanie electorală şi pe edificarea nomenclaturii de partid. Şi prin aceasta dobândeşte un avantaj nemaipomenit faţă de celelalte forţe politice, o face cu sprijinul guvernelor româneşti care nu exercită un control serios asupra acestor fonduri băneşti,” a spus Tokes.

Liderul judeţean al PPMT, Csomortanyi Istvan, a precizat că în Bihor sunt depuse liste complete în 26 de localităţi, având 15 candidaţi la primării. PPMT susţine în patru comune candidaţii UDMR. La nivel naţional, potrivit lui Szilagyi, PPMT are 1.960 de candidaţi pentru primării, Consilii locale şi judeţene, 77 de candidaţi la primării în Transilvania, în 12 judeţe.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite