Doi bihoreni sunt principalii suspecţi în cazul crimei unui cântăreţ german

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din comuna bihoreană Vadul Crişului sunt principalii suspecţi ai crimei muzicianului german Dieter Kahlen, în vârstă de 55 de ani, membrul formaţiei "Do it again". Acesta a fost găsit înjunghiat în propria locuinţă din localitatea Neukirchen-Vluyn la sfârşitul lunii septembrie.

Curtea de Apel Oradea a emis mandat de arestare pe 29 de zile pe numele lui  Geczi Kis Sebastian Dan, 22 ani, şi Geczi Kis Emeric, 20 ani, acuzaţi de omor deosebit de grav şi tâlhărie.

"La solicitarea inculpaţilor, s-a condiţionat predarea persoanelor solicitate de împrejurarea ca, în cazul în care autorităţile judiciare germane vor pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, acestea să fie transferate în România în vederea executării pedepsei", a afirmat grefiera Cornelia Precup.

Presupuşii criminali au fost conduşi sub escortă, de poliţiştii bihoreni, până la Sibiu, unde au predaţi autorităţilor germane şi transportaţi cu avionul spre Duisburg, locul unde se desfăşoară ancheta.

Dieter Kahlen a fost găsit mort pe 28 octombrie, după ce mama acestuia a sesizat autorităţilor dispariţia sa.

Din cercetări s-a stabilit că cei doi bihoreni au intrat în casa muzicianului în noaptea de 24/25 octombrie, l-au lovit în somn cu o sticlă în cap şi pe urmă i-au înfipt un cuţit în piept, i-au furat mai multe carduri de credit, 220 euro şi o Mazda CX 5, cu numărul WES-DK 57, cu care s-au întors în România.

Maşina a fost recuperată de poliţiştii bihoreni pe 30 octombrie, în trafic, la volan fiind tânărul de 20 ani, Geczi Kis Emeric.

"Colegii români au fost extrem de cooperativi. Au dat dovadă de profesionalism şi lucrurile decurg foarte bine. Obligaţiile birocratice prevăd că cei doi suspecţi trebuie să fie asistaţi juridic, ceea este normal într-un asemenea caz. Cei doi suspecţi români nu s-au opus extrădării lor în Germania, unde urmează să fie judecaţi pentru faptele pe care le-au comis", a declarat presei germane procurorul de caz, Klaus Jettka.

Ancheta procurorilor a stabilit că Dieter Khalen a avut mai mult contacte cu prostituate românce din zona în care locuia iar cei doi tineri bihoreni erau din cercul prostituatelor, lucrând în bordelurile din zonă unde făceau curat în cluburile de saună. Totodată, aceştia au fost văzuţi de mai multe ori pe raza localităţii Wilich, unul dintre ei fiind în vizorul poliţiei locale de mai mult timp.

Pe 1 noiembrie, Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea preventivă a celor doi precum şi predarea lor către autorităţile judiciare germane.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite