Cum se prepară cea mai delicioasă turtă dulce. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turta dulce
Turta dulce

Turta dulce a cucerit generaţii de copii de-a rândul cu gustul său aromat fiind unul dintre dulciurile specifice sărbătorilor de iarnă. Este desertul potrivit pentru o cană cu ceai fierbinte, într-o zi friguroasă pe care o petreci acasă alături de cei dragi.

Reţeta de turtă dulce nu este atât de complicată precum s-ar crede. Alături de chef Mihai Cristian vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă.

Indrediente:

500 g făină

350 g miere

100 g zahăr

100 g unt

1 gălbenuş ou

3-4 linguri lapte

1 lingură cacao

1 linguriţă cu vârf bicarbonat de sodiu

puţină sare

40 g mix de condimente, în funcţie de preferinţe: scorţişoară, cardamon, nucşoară, cuişoare, anason, ghimbir, coriandru.

"Se poate folosi doar scorţisoară, însă şi celelalte condimente vor potenţa gustul dacă sunt puse în cantităţi foarte mici, respectiv o jumătate de linguriţă", a precizat chef Mihai Cristian

 Ingrediente pentru glazură:

350 g zahăr pudră

1 albuş

2-3 linguri apă fierbinte

2-3 picături suc de lămâie

"Odată ingredientele pregătite, vom topi untul într-o cratiţă, adăugăm mierea şi zahărul, amestecând până se topesc şi se omogenizează. Cratiţa se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Într-un bol combinăm făina, laptele, cacaua, bicarbonatul, mirodeniile alese şi sarea, adăugăm amestecul răcit şi oul şi frământăm bine, până se obţine un aluat moale, pufos, nelipicios, care se poate modela usor.

Trebuie să avem grijă să nu adăugăm făină în exces, pentru că aluatul se poate întări. Acoperim bolul în care am pregătit aluatul şi îl punem la frigider pentru cel puţin 12 ore.Scoatem aluatul din frigider şi aşteptăm 20-30 min. înainte de a-l întinde.

Preîncălzim cuptorul la 180 gr. C, cât timp pregătim turta dulce. Presărăm puţină făină pe masa de lucru, întindem aluatul într-o grosime de 3-4 mm şi îl tăiem în formele dorite.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi aşezăm bucăţile puţin depărtate între ele. Punem tava la cuptor pentru o perioadă de 8-12 min., până când turta dulce vă capătă o culoare uşor aurie. Nu trebuie să o uscăm prea tare, pentru că oricum se va întări uşor datorită mierii atunci când se va răci. Lăsăm turta dulce în tavă să se răceasacă şi pregătim glazura. Punem albusul într-un bol, adăugăm un praf de sare, apa şi sucul de lămâie şi mixăm bine.

Adăugăm zahărul pudră şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă şi cremoasă. Glazura astfel preparată o punem într-o pungă de ornat şi desenăm diverse modele sau o întindem cu o spatulă pe bucăţile de turtă dulce. După ce am ornat-o, aşteptăm să se întărească şi glazura şi turta dulce este gata de servit", a explicat chef Mihai Cristian.

Vă mai recomandăm:

Trei idei pentru un mic dejun sănătos şi energizant. Reţete de smoothie dezvăluite de chef Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite