Cinci obiceiuri proaste care distrug maşina. De ce trebuie să realimentăm imediat ce martorul de combustibil se aprinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum sa prelungesti viata masinii Foto-Arhiva
Cum sa prelungesti viata masinii Foto-Arhiva

Autovehiculul poate fi unul din bunurile cele mai costisitoare, de care poate depinde bunul mers al vieţii şoferului. Chiar dacă are făcute controalele şi reviziile la timp, exista responsabilităţi de zi cu zi care, dacă sunt neglijate, pot avea un impact negativ asupra integrităţii autoturismului.

Câteva obiceiuri proaste de administrare pot provoca daune involuntare autoturismului.

Schimbul de ulei

În momentul în care se aprinde martorul de ulei de pe bord, lichidul care lubrifiază pistoanele şi-a pierdut de mult proprietăţile. “Şoferii care nu circulă foarte mult cu maşina ar trebui să schimbe uleiul la 5.000 de kilometri. În cazul celor care circulă mai mult, este bine să schimbe uleiul mai devreme decât recomandă producătorul”, ne-a explicat mecanicul auto orădean Răzvan Pasc.

Ambreiajul

Foarte mulţi şoferi, când se află la stop sau staţionează în trafic, stau cu piciorul apăsat pe pedala de ambreiaj. În timp, acesta se va strica, iar reparaţia costă foarte mult. Recomandarea specialiştilor este să renunţe la acest obicei şi să îşi sprijine piciorul pe podea. 

Rezervorul gol

Atunci când martorul de combustibil de pe bordul maşinii se află pe roşu înseamnă că în maşină a mai rămas carburant pentru încă aproximativ 50 de kilometri. “Şoferii care vor continua să circule rezervorul aproape gol trebuie să ştie că acest lucru va duce la deteriorarea pompei de combustibil. Mai mult, sedimentele de pe fundul rezervorului pot ajunge în sistemul de alimentare”, susţine mecanicul auto.

Frâna de mână

Mulţi şoferi, după ce parchează autoturismul, îl lasă în viteza întâi. Recomandat este să fie lăsată maşina în viteză dar, în acelaşi timp, să se tragă şi frâna de mână. În acest fel, nu se va deteriora transmisia.

Treci rapid din marşalier într-o altă treaptă

Din grabă, mulţi şoferi schimbă din marşalier într-o treaptă de viteză fără să se oprească. “Ei văd în acest lucru o confirmare a faptului că stăpânesc foarte bine maşina şi mai ales ambreiajul. Însă, acest lucru duce la deteriorarea ambreiajului. Dacă maşina este dotată cu cutie de viteze automată, se va distruge transmisia”, a explicat Răzvan Pasc.  

Va mai recomandam:

Trucuri pentru geamuri curăţate fără dungi şi urme: metode folosite cu succes de firmele de curăţenie

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite