Cele mai bune ceaiuri pentru zilele caniculare: recomandările specialiştilor

0
0

Zilele caniculare ne fac să transpiram mai mult şi, în acest fel, să pierdem mai multă apă. Specialiştii ne recomandă ca, pentru o hidratare cât mai bună a organismului, să consumăm apă plată sau chiar şi apă minerală, tocmai pentru a reface stocul de minerale. Şi ceaiul ne ajută la hidratare.

În zilele caniculare, este recomandat să consumăm lichide cât mai multe, iar ceaiul se află şi el pe lista, având un efect răcoritor şi revigorant.

Ceai de mentă

“Ceaiul de mentă combinat cu câteva picături de lămâie răcoreşte, hidratează şi îi oferă organismului energie”, susţine dr. Carmen Popa. Se toarnă o cană de apă clocotită peste două linguriţe de plantă bine uscată şi mărunţită, după care se acoperă vasul şi lasă să se infuzeze 10 - 15 minute. Se filtrează ceaiul şi se consumă cald.

Ceaiul verde

Se ştie că acest tip e ceai este o sursă bogată de antioxidanţi, are de asemenea efect benefic asupra sănătăţii generale a organismului. “Nu se beau mai mult de două ceşti de ceai pe zi şi nu după ora 16, deoarece poate provoca insomnii”, explică dr. Carmen Popa, medic de familie.

Ceaiul de salvie

Este recomandat persoanelor care transpiră foarte mult. Frunzele de salvie pot fi preparate prin infuzie, cu o linguriţă de plantă peste care se toarnă o cană de apă fierbinte.

Va mai recomandam:

Răceală şi gripă fără pastile. Cinci ceaiuri din plante care te vindecă rapid: recomandarea specialiştilor pentru fiecare afecţiune

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite