VIDEO Mama care şi-a pierdut copilul: „M-am dus la Poliţie dar mi-a fost oarecum să întreb“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au reuşit să o identifice pe femeia care în urmă cu două zile şi-a rătăcit unul dintre copii. Micuţul, în vârstă de aproxiamtiv 2 ani, fusese găsit de o patrulă a Secţiei I Poliţie în zona Pieţei Alexandru. Părintele este acum la Poliţie pentru a da explicaţii.

Ora 14.50 Reprezentanţii Poliţiei Iaşi spun că în acest caz femeia nu poate discuta de săvârşirea vreunei infracţiuni sau să fie sancţionată. Totodată, oamenii legii spun că în timpul audierilor de la Poliţie, aceasta nu a putut să ofere date clare despre cum a pierdut copilul sau din ce motiv nu a mers imediat la Poliţie.

Ora 12.00: „Băiatu a scăpat din mâna mea şi a fugit pe stradă pur şi simplu. L-am căutat peste tot. Într-adevăr, recunosc că nu m-am dus la poliţie, iar când m-am dus era prea târziu. O doamnă mi-a spus că l-a luat poliţia şi l-a urcat în maşină şi să mă duc în capătul Daciei. M-am dus dar mi-a fost oarecum să întreb pentru că mi-a fost frică că o să mă ia la întrebări. Tatăl copiilor este în spital, operat a doua oară  de hernie de disc“, a spus Mihaela Cojocaru cu câteva minute înainte de a se urca în maşina care a dus-o la centrul unde era internat fiul său.

Ora 11.07: Mama neatentă se numeşte Mihaela Cojocaru (37 de ani) şi locuieşte în municipiul Vaslui. Femeia le-a povestit celor de la Iaşi că a venit aici împreună cu băieţelul ei pentru a vizita o rudă din cartierul Alexandru. Când a ajuns la adresă, a constatat că ruda nu era acasă.

Mihaela Cojocaru a mai spus că, în timp ce discuta în faţa blocului cu nişte persoane, copilul ar fi dispărut din cauza neatenţiei. Aceasta susţine că ar fi cerut ajutorul unor cetăţeni care ar fi îndrumat-o la Poliţie, însă nu a mai ajuns acolo, Ulterior, aflând că băieţelul este luat de reprezentanţii Protecţiei Copilului Iaşi, femeia ar fi apelat la mila publicului şi a plecat acasă în Vaslui.

Mihaela Cojocaru mai are acasă încă cinci copii şi este însărcinată cu un altul în 4 luni. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi împreună cu colegii de la Vaslui au decis să-i ducă pe mamă şi copil la Vaslui, urmând ca specialiştii de acolo să stabilească dacă copilul va rămâne în grija mamei sau va fi internat într-un centru din oraş.

Ora 10.15: În urmă cu puţin timp, mama copilului, însoţită de 2 rude, a fost adusă de Poliţie la sediul Direcţiei pentru Protecţia Copiluui Iaşi. Femeia a refuzat să dea explicaţii vizavi de felul în care a reuşit să-şi piardă copilul. Una dintre rudele acesteia a spus că nu ştie de ce femeia a venit cu copilul la Iaşi şi că a văzut poza copilului la televizor, reuşind astfel să-l recunoască.

Ora 8.53: Femeia este potrivit oamenilor legii din Vaslui, şi ar fi fost identificată după ce o poză cu băieţelul său a fost prezentată la televizor. Se pare că rudele femii l-au recunoscut pe micuţ şi au anunţat Poliţia.

În acest moment, femeia este la Poliţie, urmând ca după aceea să fie dusă la Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi şi apoi la Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă, unde a fost internat micuţul. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie (IPJ) spun că minorul a fost găsit miercuri în jurul orei 12.40.

„Patrula de siguranţă publică a depistat pe şoseaua Naţională, în apropierea pieţei Alexandru cel Bun, un băiat de circa 2 ani care nu era însoţit de nicio persoană. Pentru stabilirea identităţii minorului şi găsirea părinţilor au fost transmise semnalmentele minorului către celelalte secţii de pe raza municipiului Iaşi", a spus subcomisarul Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Citeşte şi: Minor abandonat pe o stradă din Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite