Test de cultură generală despre compozitori. Cum o chema pe soţia lui Mozart?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google Adaugă-ne ca sursă preferată în Google

Vă propunem un test de cultură generală despre mari compozitori ai lumii. Puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

1. În ce an a murit Beethoven? 

a) 1848

b) 1827

c) 1805
 

2. Cine a compus „Anotimpurile”?

a) Vivaldi 

b) Verdi 

c) Puccini 
 

3. În ce judeţ s-a născut George Enescu?

a) Neamţ 

b) Gorj 

c) Botoşani 
 

4. Cum o chema pe soţia lui Mozart?

a) Erica

b) Constanze

c) Maria Anna
 

5. În ce ţară s-a născut Verdi?

a) Franţa 

b) Italia

c) Germania 
 

6. Cine a compus opera Rigoletto?

a) Mozart

b) Bach 

c) Verdi 
 

7. Care dintre următorii compozitori a surzit în timpul vieţii?

a) Ceaikovski

b) Chopin 

c) Beethoven  
 

8. În ce oraş s-a născut Mozart?

a) Viena

b) Berlin 

c)   Salzburg 
 

9. În ce ţară a murit Ciprian Porumbescu?

a) România 

b) Franţa 

c)   Germania  
 

10. Cine a compus opera opera „Aida”?

a) Wagner

b) Mozart

c) Verdi 

Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – a, 3 – c, 4 – b, 5 – a, 6 – c, 7 – c, 8 – c, 9 – a, 10 – c. 

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite