Şase cadre medicale trebuie să trateze zeci de bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase cadre medicale trebui să trateze zeci de bolnavi
Şase cadre medicale trebui să trateze zeci de bolnavi

Patru asistenţi medicali, doi medici şi trei voluntari. Acestea sunt cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Urgenţe care au încercat în această dimineaţă să facă faţă avalanşei de bolnavi.

 „Am avut peste 30 de pacienţi de dimineaţă de când a intrat spitalul de gardă.  La un moment dat am avut şi două ambulanţe care au aşteptat până să fie preluaţi pacienţii pentru că nu mai aveam loc la UPU", a declarat Tudor Ciuhodaru, medic coordonator UPU. Munca celor patru asistenţi medicali care au venit astăzi la serviciu din cei şapte câţi erau pe tură a fost uşurată de câţiva voluntari. „Eu vin aproape în fiecare zi aici şi ajut. Ca astăzi parcă nu a fost niciodată. Până la sfârşitul gărzii cred că fiecare dintre noi va ajunge să se ocupe de vreo 40 de pacienţi", a spus Cristina Tănase, voluntar.

În jurul orei 11.00, în curtea Spitalului de Urgenţe erau tei ambulanţe. Prima a adus un pacient de la Spitalul de Neurochirurgie pentru consultaţie, un bărbat aflat în stare foarte gravă. Medicii abia dacă i-au mai găsit loc în UPU. La rând au mai aşteptat apoi alte două ambulanţe. „Eu tot de la Neuro vin cu un pacient şi aştept să-mi vină rândul. De când cu accidentul de la Scânteia, nu ştiu ce s-a întâmplat, dar mereu este aglomeraţie aici la UPU. Şi ei sunt foarte puţini şi nu au cum să ne preia mai repede", a povestit unul dintre şoferii de ambulanţă veniţi la Spitalul de Urgenţe.

Pacienţi înţelegători

De dimineaţă au fost pacienţi care au aşteptat şi mai bine de o oră până să fie preluaţi de cadrele medicale de la UPU. „Stau de cel puţin o oră şi aştept. Mă simt rău şi am venit tocmai de la Ţibana. Am auzit că sunt medici trimişi acasă fără salariu şi de aia e aşa de greu", a spus înţelegătoare Maria C., din Ţibana.

Aglomeraţie a fost de dimineaţă şi la Ambulatoriul de la intrarea în Spital. Zeci de oameni au aşteptat să le vină rândul la schimbat pansamentul sau gipsul. „De vreo oră stau şi aştept şi cred că mai durează. Nu-i corect ce le face la cadrele medicale de aici, pentru că şi aşa am văzut că sunt puţini", a spus şi Mihai Petreanu, din Erbiceni, care a venit astăzi să-şi schimbe gipsul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite