Premierul Dacian Cioloş, întâmpinat de protestatari în timpul vizitei de lucru din judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş efectuează o vizită de lucru în Iaşi FOTO Adevărul
Dacian Cioloş efectuează o vizită de lucru în Iaşi FOTO Adevărul

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, efectuează vineri o vizită de lucru în judeţul Iaşi. În cadrul întâlnirii de dimineaţă de la Prefectură, Cioloş a discutat cu peste 100 de sindicalişti ai societăţii Fortus, dar şi din învăţământ, ascultând revendicările acestora însă îndemnându-i să aibe răbdare.

Dacian Cioloş şi-a început vizita de lucru în judeţul Iaşi cu o întâlnire pe care a avut-o la Prefectura Iaşi, unde s-a întâlnit cu primarii din judeţ, dar şi cu reprezentanţi ai consiliilor judeţene din Iaşi şi Vaslui. Înainte de a intra în instituţie, Dacian Cioloş a discutat, timp de cinci minute, şi cu sindicaliştii de la Fortus şi USLIP, care au pichetat Prefectura în timpul vizitei premierului.

Prim-ministru le-a cerut sindicaliştilor falimentarei fabrici Fortus, dar şi celor din învăţământul preuniversitar, să aibe răbdare întrucât problemele lor, care s-au adunat în zeci de ani, nu pot fi rezolvate într-un singur an.

„Pichetarea USLIP vizează rezolvarea proble­melor generate de neacordarea hotărârilor judecătoreşti privind plata dobânzilor, diminuarea salariilor cu sume cuprinse între 500 şi 1.100 lei la secretari şi contabili, neplata orelor de educaţie fizică pentru învăţătorii care predau această disciplină, neacordarea degrevării de două ore profesorilor cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I, existenţa încă în mediul rural a unor spaţii fără apă curentă, canalizare, în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ, salarizarea mizerabilă a personalului nedidactic, salarizarea la limita subzistenţei a cadrelor didactice, neacordarea a 6% din PIB pentru învăţământ“, au precizat reprezentanţii USLIP.


Sindicaliştii s-au adunat în faţa Prefecturii FOTO Ziarul de Iaşi

image

La rândul său, Dacian Cioloş a declarat: „Dacă îmi cereţi să rezolv totul într-un an de zile, cu bugetul pe un an ce nu s-a rezolvat cumulat în patru-cinci ani nu se poate. Nu avem cum. Am legi de respectat şi când e vorba de deficit bugetar, şi când e vorba de alocări bugetare respectat şi am pus bani anul acesta în sănătate şi educaţie."

Potrivit programului primierului, la ora 13.00, Dacian Cioloş are o întâlnire cu oamenii afaceri din Iaşi şi din zona Moldovei, care va avea loc în aula Bibliotecii Central Universitare.

Premierul Dacian Cioloş a discutat timp de cinci minute cu protestatarii care au pichetat sediul Prefecturii. Şeful Executivului le-a cerut răbdare sindicaliştilor de la Fortus şi USLIP, spunându-le că, „nu poate rezolva într-un singur an problemele adunate în zeci de ani”. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite